""
""

Navijači pravili haos u Marselju, Lion odneo bod i sačuvao glavu na Velodromu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.09.15. | 23:23

Navijači iz Marselja ponovo su pravili probleme. Posle tuče u Groningenu na gostovanju u Ligi Evrope, koja se doduše desila van stadiona u tom holandskom gradu, večeras su na svom Velodromu izazvali prekid meča sa Lionom

Fudbaleri dva Olimpika, Marselja i Lion remizirali su 1:1 na stadionu Velodrom u derbi utakmici šestog kola frnacuske Lige 1, a duel su obeležile stvari koje nemaju baš mnogo veze sa klubom.

Izabrane vesti

Na kraju, najvažnija stvar je to što je ova utakmica završena, a nije bilo ozbiljno povređenih ni na terenu, ni na tribinama.

Navijači iz Marselja ponovo su pravili probleme. Posle tuče u Groningenu na gostovanju u Ligi Evrope, koja se doduše desila van stadiona u tom holandskom gradu, večeras su na svom Velodromu izazvali prekid meča sa Lionom.

Oni su u drugom poluvremenu prvo gađali protivničke igrače, pre svih Matjea Valbuenu, prilikom izvođenja kornera, a onda su nova meta njihovih flaša i baklji bile pristalice Liona. To je navelo sudiju da prekine meč i pošalje igrače oba tima u svlačionice.

Ipak, posle 20 minuta i niza upozorenja navijačima i konsultacija službenih lica, utakmica je nastavljena.

Nije to bio jedini incident u vezi sa ovom utakmicom, pošto su navijači Marselja na stadionu obestili lutku Matjea Valbuene, svog bivšeg igrača koji sada nastupa za Lion.

FOTO: VALBUENA "OBEŠEN" NA VELODROMU!

Kada je u pitanju fudbal, tu su gosti prvi stigli do gola i to iz penala pošto je Stiv Mandanda srušio Aleksandra Lakazeta. Suprotno nepisanom pravilu, upravo je on izveo penal i ovaj put je pogodio.

U još veće probleme Marselj je upao u završnici prvog poluvremena, kada je Roman Alesandrini sa leđa startovao na Valbueni, a sudija mu pokazao crveni karton.

Uprkos problemima sa igračem manje, čini se da je ekipi Marselja više prijao neplanirani prekid, pa su se na teren vratili osveženi i poprilično motivisani da izbegnu poraz.

A onda je Velodrom, konačno sa pravim razlogom, eksplodirao, kada je Karim Rekik glavom posle kornera zatresao mrežu gostiju iz Liona.

Na kraju je mogao Valbuena da “sahrani“ bivšu ekipu, ali je u dva navrata u sudijskoj nadoknadi vremena bio neprecizan iz veoma dobih situacija.

Srpski fudbaler Milan Biševac odigrao je večeras svih 90 minuta za gostujuću ekipu.

Liga 1, šesto kolo:

Petak:
Ren – Lil 1:1 (0:0)
/N'Tep 75 – Bufal 49/

Subota:
Rems – PSŽ 1:1 (0:0)
/Sijebačeu 83 - Kavani 84/

Anže – Troa 1:0 (0:0)
/Manjani 57. penal/

Bastija – Nica 1:3 (1:2)
/Danik 23 - Mendi 33, Žermen 40, Benrahma 90+3/

Kaen – Monpelje 2:1 (1:1)
/Rodelan 19, Delor 90+2 - Martin 32 penal/

Gengan – Ajačio 2:1 (1:1)
/Piva 23, Brijan 61 - Mangan 35/

Nedelja:
Bordo – Tuluz 0:1 (0:1)
/Kriveli 89 - Regaten 23/

Monako - Lorijen 2:3 (1:2)
/Ture 21, lemar 47 - Ndong 12, Žano 18, Mukanđo 59/

Sent Etjen – Nant 2:0 (1:0)
/Bamba 26, Berič 47/

Marselj – Lion 1:1 (0:1)
/Lakazet 25pen – Rekik 69/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiv MandandaMarseljOlimpik LionMilan BiševacMatje ValbuenaLiga 1FrancuskaAleksandr Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara