Redik, Bogdanović i Bruk Lopez
Redik, Bogdanović i Bruk Lopez

NBA TIKET: Lopez i Bogdanović u plus, Redik u minus, raspucavanje u Los Anđelesu

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.04.19. | 15:24

Samo tri utakmice večeras na programu, ali ima šta da se probere

LA LEJKERS – GOLDEN STEJT VORIORS
/ukupno poena na meču (227,5), tip više, kvota 1,85/

Pitanje pobednika ovde nije pod znakom pitanja. Čak i da su Lejkersi kompletni, najbolja ekipa NBA lige bila bi veliki favorit u ovoj utakmici, a kako društvo iz Los Anđelesa kraj sezone doživljava samo kao nužno zlo i igraju bez Lebrona Džejmsa, Lonza Bola i Džoša Harta, a verovatno i bez Tajsona Čendlera i Kajla Kuzme, nema potrebe da pričamo o pitanju pobednika. Takva je i kvota, 1,10 je tu samo za dopunu na zmijama od tiketa, a hendikep u NBA ligi ne treba često igrati jer trenerima nikada nije važno hoće li pobediti s pet ili 25 razlike. Zato je dobro odigrati na više poena u meču. Voriorsi vole da rešetaju mrežice, a ni Lejkersima to nije strano, a usput i dosta primaju – od poslednjih pet njihovih utakmica, četiri puta je bilo više poena od ove margine, a kod Voriorsa je taj odnos 3/5. Što se tiče međusobnih mečeva, dva od tri su išla preko 227 poena, a ova treća je završila 226. Kako Voriorsima treba pobeda da osiguraju prvo mjesto u plej-ofu, a većih povreda nemaju, sigurni smo da će ući ozbiljno u utakmicu i da ćemo gledati košgeterski plodonosan meč.

Izabrane vesti

BRUK LOPEZ
02.00: (2,30) Filadelfija (12,5) Milvoki (1,75)
/broj poena (13,5), tip više, kvota 1,85/

Bruk Lopez se pokazao kao odlično pojačanje za Bakse. Ovaj 213 centimetara visoki centar odlično se upotpunjuje sa Janisom Adetonkunbom jer grčki as voli da oko sebe ima igrače koji mogu da pogoed spolja i da mu oslobode ulazak u reket. Lopez je upravo to, a njegovih 14 poena su odlična pomoć Janisu. Protiv Filadelfije Lopezov šut spolja je posebno važan jer njima izvlači Džoela Embida iz reketa, a Lopez je ove sezone u dve utakmice protiv Siksersa prosečno ubacivao 17,5 poena. No, mnogo je važnije da je uzimao 12 šuteva pa tako nešto možemo da očekujemo i večeras, a s obzirom da je u dobroj šuterskoj formi, granica se čini dostižnom. Dodatni plus za ovaj tip dolazi iz činjenice da je Embid odmarao nekoliko prethodnih utakmica, a još nije sigurno da će igrati večeras. Ako ne bude, to će biti još jedan plus za Lopeza jer Embidove zamene Džona Bolden i Boban Marjanović ne mogu da odgovore na Lopezova izlaženja iz reketa.

DŽEJ-DŽEJ REDIK
02.00: (2,30) Filadelfija (12,5) Milvoki (1,75)
/broj poena (17,5), tip manje, kvota 1,85/

Redik je vruć. Najbolji šuter Siksersa je u poslednje dve utakmice kombinovano ubacio 56 poena, ali večeras bi ta serija ipak mogla da stane. Naime, s druge strane stoji Erik Bledso, koji zajedno sa sada povređenim Malkolmom Brogdonom, čini možda i najbolji obrambeni bekovski dvojac lige. Bledso ima noge za ispratiti sva trčanja kroz blokove koja Redik praktikuje s tim da su tu i Kris Midlton te Janis kao dodatni osigurači. Dodajmo tome i potencijalno vraćanje Džoela Embida na teren pa bi Redik mogao da ostane bez ponešto lopti koje su mu potrebne da dođe do svoje kvote.

BOGDAN BOGDANOVIĆ
04.00: (1,27) Sakramento (15,0) Klivlend (4,30)
/broj poena (13,5), tip više, kvota 1,85/

Klivlend je jedna od najgorih ekipa lige, a bez obzira što Sakramento nije uspeo u borbi za plej-of, Kingsi večeras moraju da pobedi. U kasnonoćnoj utakmici Bogdan Bogdanović bi mogao da ima dosta prostora iz više razloga – Kavalirsi stvarno primaju puno poena, a Klivlend u svom timu i nema puno odbrambenih igrača koji bi mogli da mu zapreti. Uostalom, ove sezone im je ubacio 15 poena, ali je još važnije što je imao 18 lopti. Uz malo veću preciznost mogla je to da mu bud jedna od najboljih partija sezone, a s obzirom na dobre procente šuta koje ima u posljednje vrijeme, nanizao je šest utakmica s najmanje 50% šuta, večeras bi mogla biti njegova noć.

Za ova četiri tipa, fina kvota 11,08, ali vi proberite pa kombinujte i na drugačije načine...

NBA

Petak

02.00: (2,30) Filadelfija (12,5) Milvoki (1,75)
04.00: (1,27) Sakramento (15,0) Klivlend (4,30)
04.30: (7,25) Los Anđeles Lejkers (25,0) Golden Stejt (1,10)

ISTOK

ZAPAD

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

Bruk LopezBogdan BogdanovićDžej Džej Redik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara