"Lazar Jovanović dok je igrao za Slobodu"
"Lazar Jovanović dok je igrao za Slobodu"

Ne otpisujte Borac, junak Jovanović kaže: Prvo što nam je Piskavac rekao bilo je da idemo na Evropu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.16. | 12:45

Zadovoljstvo na licu mladog fudbalera posle tri asistencije u pobedi nad Jagodinom

Lazar Jovanović dok je igrao za SloboduNije Jagodina tim koji bi mogao da posluži kao test krajnjih granica Borca, ali jasno je da silni odlasci tokom zimskog prelaznog roka nisu pokvarili makar želju igrača da evropski fudbal donesu u Čačak. Više nema Filipa Kneževića, Milana Jevtovića, Nemanje Miletića, Dušana Jovančića, Dušana Mićića ni Stefana Živkovića, ali neki novi momci sada žele da iskoriste trenutak i pokažu da znaju da rolaju loptu.

Među njima i 22-godišnji Lazar Jovanović, koji je zimus stigao iz Lučana i na debiju izrastao u junaka pobede od 3:0 na startu prolećnog dela sezone namestivši saigračima sva tri gola.
"Bolji početak nisam mogao da zamislim. Hvala šefu Ljubiši Stamenkoviću i celoj upravi što su verovali u mene", prve su Jovanovićeve reči posle meča.

Izabrane vesti

Stamenković je, doduše, znao šta radi. Tri i po godine je sarađivao sa Jovanovićem i u užičkoj Slobodi. Nije mu tamo bio jedan od nosioca igre, ali nije bilo ni previše tajni. A sada na stadionu kraj Morave Jovanović je dočekao šansu da se kao igrač potvrdi na velikoj sceni. Iako je veći deo javnosti očekivao sunovrat osakaćenog tima.
"Otišlo nam je četiri ili pet standardnih prvotimaca i stvarno niko nije očekivao da ćemo ovako furiozno da krenemo. A mi smo samo nastavili gde je ekipa jesenas stala. Izašli na teren i obavili svoje. Znamo kakva je finansijska situacija u klubu, ali na to ne možemo da utičemo i onda se na te ružne stvari ne obaziremo, nego samo gledamo da odigramo što bolje. I verujte kada kažemo - među nama igračima vlada odlična atmosfera. Ginemo jedan za drugog".

Dobra osnova za dobre rezultate. Znači li to da u Čačku nisu odustali od izlaska u Evropu?
"Čim je došao šef Stamenković nam je dao do znanja da ćemo juriti Evropu. Da li kroz Kup ili preko prvenstva svejedno je. Ali idemo u Evropu, ništa nam drugo nije važno", kategorički odgovara Jovanović.

Samo još kad bi imao neko da taj optimizam finansijski isprati...

 

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaLazar JovanovićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara