Nema greške sa Gor Mahijom

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.10.18. | 08:57

Ako, naravno, domaći pristupe utakmici maksimalno ozbiljno s obzirom na odnos kvaliteta dve ekipe

Atletika. Prva asocijacija na sport u Keniji. Ipak, čak i kada je na programu pregršt mečeva (Liga Evrope) valja dobrano prečešljati sve meridijane u potrazi za nekom dobrom kvotom. Zato smo i "odleteli" u ovu zemlju sa istoka Afrike. Ali ne zbog atletike, već fudbala.

Zašto?

Izabrane vesti

Pre svega - ovde se krije potencijalni fiks dana, a to je kec na Gor Mahiju. 

Uprkos tome što je reč o najtrofejnijem kenijskom klubu (16 titula nacionalnog prvaka), prvi zvanični sponzorski ugovor potpisali su 2011. godine koji je bio i najveći u istoriji tamošnjeg fudbala. Čitav dogovor iznosio je 38.000.000 kenijskih šilinga (oko 320.000 evra). Dvadeset godina ranije navodno su postigli i sa nekim kazinom, ali detalji tog ugovora do dan danas nisu poznati. U prethodnih nekoliko meseci nisu cvetale ruže u redovima Gor Mahije, igrači su štrajkovali zbog neisplaćenih naknada, ali su na kraju izglađeni odnosi dveju strana te Zu Keričo iz donjeg dela tabele dočekuju mirne glave.

Mahija je bog i batina u Keniji i zaista bi sve sem keca danas bilo iznenađenje. Ruku na srce, fudbaleri domaćih su se opustili  - pet takmičarskih mečeva bez pobede - jer ih samo formalnosti dele od nove šampionske titule, dok je Zu Keričo u boljoj formi (pet utakmica bez poraza), ali kvalitet je očigledno na strani domaćih. Ako pristupe maksimalno ozbiljno, eto zaokruženog keca. 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 14:00 3731 KEN 1 Gor Mahia - Zoo Kericho ki 1 1,55
Ukupna kvota1,55

KENIJA 1 - 29. KOLO (ODLOŽENI MEČ): 

Četvrtak

14.00: (1,55) Gor Mahija (3,90) Zu Keričo (5,60)

Foto: Shutterstock


tagovi

Kenija 1Gor Mahijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara