"Nekada saveznici, danas rivali: Erdogan i Šukur"
"Nekada saveznici, danas rivali: Erdogan i Šukur"

Nevolje za Hakan Šukura: Uhapsili mu oca, zaplenili svu imovinu i traže njegovu glavu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.08.16. | 10:19

Najveći turski fudbaler svih vremena u nemilosti režima Redžepa Taipa Erdogana koji ga tereti za učešće u puču

Nekada saveznici, danas rivali: Erdogan i Šukur

Turske vlasti izdale su zvaničan nalog za hapšenje tamošenjeg najvećeg fudbalera svih vremena Hakana Šukura, a razlog je učešće legendarnog napadača u pokušaju puča koji se dogodio prošlog meseca. 

Izabrane vesti

Tužilaštvo tereti Šukura da je bio član “naoružane terorističke grupe” koju je iz SAD predvodio Fetulah Gulen, a koja je nasilno pokušala da svrgne s vlasti predsednika Redžepa Taipa Erdogana.  

Hakan Šukur je jedan od najvećih turskih fudbalera ikada, a tokom karijere postigao 51 gol na 112 utakmica. Najveći deo karijere proveo je u Galatasaraju gde je u tri navrata bio najbolji strelac Turske. U inostranstvu je nosio dresove Intera i Blekburna, a zvezdane trenutke doživeo je na Svetskom prventsvu u Japanu i Južnoj Koreji kada je postigao najbrži gol u istoriji SP – posle samo 11 sekundi.

Po završetku fudbalske karijere Šukur je ušao u politiku, a 2011. godine izabran je u parlament Turske kao poslanik na listi partije Redžepa Taipa Erdogana. Ipak, 2013, je okrenuo leđa bivšem lideru i pristupio Gulenu uz optužbe da je Erdogan na čelu korumpirane turske vlasti.

Sermet Šukur, otac Hakana Šukura, već uhapšen u petak na severozapadu Turske u Sakariji, a nakon naloga za hapšenje koji je izdat u četvrtak. Ocu i sinu je sud juče zaplenio svu imovinu i blokirao bankovne račune na teritoriji Turske, ali je Hakan trenutno bezbedan jer živi u SAD.

On se nalazi u grupi od 350 ljudi čiju ekstradiciju traže turske vlasti, a u junu mu je već suđeno u odsustvu zbog uvreda izrečenih na račun Erdogana. Taj slučaj još nije dobio sudski epilog.

(FOTO: Action Images)  


tagovi

Turskameđunarodni fudbalhapšenjeHakan ŠukurGalatasaraj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara