"Jaši"
"Jaši"

Jaši slavio u derbiju začelja, Ocelul otkinuo bod lideru

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.13. | 22:49

Tim nekadašnjeg reprezentativca Rumunije Livija Čobotarija slavio sa 2:1 golom rezerviste Jonofrasa u 70. minutu. Steaua igrala samo 1.1 na gostovanju u Galatiju

 

JašiFudbaleri Jašija ostvarili su veoma važnu pobedu u borbi za opstanak pošto su kod kuće savladali Gloriju rezultatom 2:1 i ostavili protivnika prikovanog za samo dno tabele. Ova pobeda dobija na još većem značaju kada se uzme u obzir da je domaći tim više od pola sata igrao sa igračem manje, a poslednjih desetak minuta bez dvojice isključenih fudbalera.

Izabrane vesti

Poveo je Jaši pred sam kraj prvog poluvremena. Igrao se 42. minut kada je Adrian Patulea savladao golmana gostiju Dolhu za veliku radost domaćih navijača.

Početak drugog poluvremena nije doneo ništa dobro za Jaši koji je u razmaku od samo deset minuta ostao bez isključenog Razvana Tinčua koji je u 58. minutu skrivio penal i dobio drugi žuti karton. Siguran sa bele tačke bio je Razvan Radu i gosti su se vratili u meč. Ključni momenat na utakmici desio se u 69. minutu kada je trener Jašija Liviju Čobotariju, inače nekadašnji reprezentativac Rumunije , uveo u igru veterana Marijusa Jonofrasa koji je u prvom dodiru sa loptom postigao pobedonosni pogodak. Imala je Glorija šansu da ponovo izjednači, pogotovo posle isključenja Tiganašua u 84. minutu, ali promene rezultata nije bilo.

Jaši je i dalje u zoni ispadanja sa 22 boda, dva manje od sigurne zone dok je Glorija ubedljivo poslednja sa 17 bodova.

 

Uprkos nerešenom rezultatu na gostovanju protiv Ocelula (1:1) fudbaleri Steaue ostali su apsolutni lideri rumunske Lige 1. Domaći tim, koji se grčevito bori za opstanak, pokazao se kao veoma tvrd orah i zasluženo je osvojio bod golom u poslednjim trenutcima meča.

Povela je Steaua sredinom prvog poluvremena. Igrao se 63. minut kada je Poljak Lukaš Šukala svojim trećim golom u sezone doneo prednost svom timu. Činilo se tada da će sva tri boda otići u Bukurešt, ali je defanzivac Ocelula Kristijan Sahri bio brži od sudiljske pištaljke i svojim prvim golom u sezoni u 94. minutu postavio konačan rezultat i doneo zlata vredan bod domaćem timu u borbi za opstanak. 

LIGA 1 – 24. KOLO:

Petak:

Univerzitatea – Konkordija 1:0 (0:0)
/Buleica 76/

Subota:Gaz Metan – Brašov 0:0

Rapid – Panduri 2:0 (0:0)
/Grigore 61, Koman 90+3/

Nedelja:Čehalul – Turnu 1:0 (1:0)
/Mark 38/

Petrolul – Kluž 1:1 (0:0)
/Junes 60 – Veldon 79/

Dinamo – Astra 1:0 (1:0)
/Alekse 23/

Ponedeljak:

Jaši – Glorija 2:1 (1:0)
/Patulea 42, Onofras 70 – Radu 59 pen/

Vaslui – Konstanca 3:2 (0:1)
/Celeban 51, 86, Antal 56 – Dika 21, Alibek 79/

Ocelul – Steaua 1:1 (0:0)
/Sahri 90+4 - Šukala 63/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara