""
""

NIJE DOŠLO TRI ZA TRI! Posle 14 godina i 21-og “keca” u 22 meča, iks na meču Glorije i Čahlaula!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.13. | 21:18

Iako je tokom nedelje bilo spekulacija da je “meč namešten” i da “kec mora da dođe” desio se rezultat koji niko nije očekivao u duelu dva davljenika rumunske Lige 1

 

Izabrane vesti

Meč Glorije i Čahlaula u 21. kolu rumunskog šampionata je prethodnih dana privlačio veliku pažnju u Rumuniji iako je reč o skromnim klubovima koji nemaju neku veliku popularnost. Šta više, reč je o dva prilično neatraktivna tima, koji su večeras na stadionu u Pjotra Nemetu okupili tek oko 1.000 gledalaca. Glorija je poslednja na tabeli i već je jednom nogom u drugoj ligi, a Čahlaul je za nijansu bolji i nalazi se tek iznad linije za ispadanje. Pitate se: zašto je onda ovaj meč privukao pažnju? Odgovor je: zbog sumnji u nameštaljku!

“Cela Rumunija” je prethodnih dana brujala da kec mora da dođe (kvota bila 3,30, a na dvojku 2,10) jer su ova dva kluba bila sumnjiva da godinama igraju po sistemu “tri za tri”. Tačnije, od 1997. godine na njihovom meču nije viđen nerešen rezultat. Od tada su odigrali 22 međusobna duela i na njih čak 21 je došao kec, odnosno pobeda domaćina!? Zato su mnoge kladionice u Rumunije ovih dana čak prestale i da primaju uplate na ovaj meč. Da podsetimo i da je godinama u Gloriji vedrio i oblačio kontroverzni ŽanTataPandureanu koji je nedavno osuđen zbog nameštanja mečeva.

Ali, večeras nije došao kec. Nije viđen nijedan gol, a za nijansu je biolji bio domaći tim, međutim golman Čahlaula Lepmets je u nekoliko navrata sjajno branio.

LIGA 1 – 21. Kolo

Petak:
Glorija – Čahlaul 0:0

Subota:
18.15: Steaua - Gaz Metan
18.30: Vitorul - Univerzitatea Kluž
20.30: Kluž - Ocelul Galaci

Nedelja:
17.00: Petrolul – Jaši
19.30: Rapid - Dinamo

Ponedeljak:
17.00: Brašov – Konkrodija
18.30: Panduri – Vasluj
19.30: Turnu Severin - Astra Đurđu


tagovi

ČahlaulEvropaGlorija BistricaLiga 1Namestaljkanamestene utakmiceRumunijaŽan Pandureanu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara