""
""

Nije gotovo jer oni nikada ne odustaju, a “klempavko” im je opsesija (VIDEO+GRAFIKA)

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.04.13. | 16:54

Bajern i Juventus su najpopularniji i najbolji timovi Nemačke i Italije, okosnice tamošnjih reprezentacija, imaju najbolje odbrane u Evropi… Budite spremni za okršaj dve fudbalske armije uhodane do najsitnijeg detalja, a asovi top klase Riberi, Bufon, Pirlo, Švajnštajger, Lam i ostali garantuju spektakl

 

Izabrane vesti

Zaboravite sve što ste videli prethodnog utorka. Ovo večeras nema veze sa tim. Preveliki su to klubovi da bi mislili da je bilo šta završeno posle prvih 90 minuta. Niti su u Juventusu digli ruke od polufinala, niti će Bajern spavati na lovorikama od onih 2:0 sa Alijanc Arene iz prvog meča. Večeras nas očekuje još žešći okršaj najpopualrnijih klubova Italije i Nemačke. Ovoga puta će Juve imati prednost domaćeg terena, a Bajernova prednost je pobeda iz Minhena.

Cilj je isti za oba kluba: pehar prvaka Evrope! Pehar koji su imali na dohvat ruke dva puta u prethodna dva finala koja su igrali, ali su pognute glave napuštali finalne okršaje: Juventus 1998. protiv Reala i 2003. protiv Milana, a Bajern 2010. protiv Intera i prošle sezone protiv Čelsija. Dodajmo i da je Juve poražen u finalu od Borusije 1997. godine, a Bavarci od Mančester Junajteda 1999. godine. Osvojene titule minhenskog kluba (2001. protiv Valensije) i Torineza (1996. protiv Ajaksa), teško mogu da zadovolje apetite armije navijača, tako se je “klempavi” pehar urgentno pitanje za popunjavanje prebogatih vitrina.

Ako danas postoje dve ekipe koje nikada - ali baš nikada – ne odustaju onda su to ovaj Juventus i Bajern! Mentalitet koji su Antonio Konte i Jup Hejnkes usadili svojim vojnicima se graniči sa fanatizmom. O odgovornosti, kompaktnosti i timskom dugu najbolje govori podatak da će ovo biti duel dve najbolje odbrane Evrope, ako računamo klubove iz najjače četiri lige. Bajern je u prvenstvu primio samo 13 golova, a Juventus u Seriji A samo 20. Eto, koliko su to uhodane mašinerije…

Bavarci su 12 puta slavili u Evropi sa 2:0 kod kuće, ali im u dva navrata to nije bilo i dovoljno za prolaz. Trener Antonio Konte pred večerašnju utakmicu ima samo jednu želju - da njegova ekipa odigra bolje nego prošli utorak u Minhenu.
“Imam dobar osećaj iako igramo protiv jedne veoma jake ekipe, koja je pokazala sve svoje snage u prvoj utakmici. Želimo da odigramo drugačiju utakmicu u odnosu na prvu. Oni su sigurno jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona i uvek su konkurenti za titulu, u protekle tri godine su dva puta igrali u finalu. Mi smo krenuli svojim putem. Ovo je naša druga sezona sa mnom na klupi i naša prva sezona u Ligi šampiona posle nekoliko teških godina u kojima je, iz različitih razloga, Juventus morao da gradi ono što je bilo porušeno. Ako postoji fudbalski neboder koji je već izgrađen, onda je to Bajern - recimo da smo mi na dve trećine puta do tamo. To je razlika između nas, ali smo smireni jer je to normalno. Uveren sam da razlika između nas i Bavaraca nije toliko velika kao što je to izgledalo u prvoj utakmici. Mi nismo bili u dobroj formi u prvoj utakmici, ali svi to znamo. Znamo da možemo puno bolje nego u Nemačkoj”, rekao je Antonio Konte, koga ne napušta optmiziam.

Nemački šampion će biti oslabljen bez teže povređenog Tonija Krosa, ali vraća se Havi Martinez, dok će Torinezima nedostajati požuteli Konteovi ratnici Vidal i Lihštajner, Juveovi najopasniji igrači iz drugog plana.

Bajern je minulog vikenda je već proslavio novu, 23. šampionsku titulu u Bundesligi, a Juventus će to uraditi uskoro u Seriji A. Bavarci sada mogu potpuno da se ustreme ka osvajanju Lige šampiona.
Prići ćemo utakmici kao i onoj prošlog utorka i pokušati da pobedimo. Juventus je apsolutno vrhunska ekipa. Oni će pokušati da učine nemoguće mogućim. Mi imamo veru u svoj sistem igre i igraćemo na način na koji smo igrali cele sezone. Naravno, želimo da sprečimo Juventus da razvije svoju igru. Imamo mnogo iskustva u Ligi šampiona. Naprimer, nesrećno smo izgubili finale prošle sezone. Znamo šta treba da radimo. Fudbaleri nisu mašine i mislim da oni uvek žele da daju sve od sebe, ali u prvoj utakmici Andrea Pirlo to nije uspeo da napravi. On je jedan od najboljih veznih igrača u Evropi i nadam se da neće zasijati večeras na način za koji znamo da može. Bufona smatram jednim od najboljih golmana u istoriji fudbala.  On je legenda, fantastičan čovek i sjajan golman”, rekao je trener Bajerna Jup Hejnkes.


Ako kojim slučajem dođe do penala, Nemci će biti favoriti jer kroz istoriju imaju skor 4:1, a Italijani 3:3. Giganti su spremni kao zapete puške i zato uživajte u večerašnjem okršaju koji neće biti prenošen na Javnom servisu.

JUVENTUS – BAJERN (20.45, TV Arena Sport 3)

Stadion: Juventus (41.000)
Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija)

Juventus (3-5-2): Bufon – Barzalji, Kjelini, Bonući – Padoin, Pogba, Pirlo, Markizio, Asamoa – Vučinić, Kvaljarela

Bajern (4-2-3-1): Nojer – Lam, Dante, Van Bujten, Alaba – Havi Martinez, Švajnštajger – Riberi, Miler, Roben – Mandžukić

Trener: Jup Hejnkes

POGLEDAJTE KVOTE ZA VEČERAŠNJI DUEL


tagovi

Andrea PirloAntonio KonteBajern MinhenBastijan ŠvajnštajgerEvropaItalijaJup HejnkesJuventusLiga šampionaNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara