""
""

Nikola Jokić je centar sa druge planete! Totalno ludilo i meč sezone u Filadelfiji, Voriorisi pokazali srce šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.16. | 08:33

Naš as zabeležio 16 poena, 10 skokova i pet ukradenih lopti u porazu Denvera od Indijane

To nije čudo – to je Nikola Jokić! Mladi srpski centar u dresu Denvera nastavlja da dominira na terenima NBA lige i pokazuje Amerikancima da je košarkaš iz druge orbite. Nagetsi su doživeli poraz od Indijane posle produžetaka (109:105), ali navijači Denvera mogli su da još jednom vide „džabarovsku“ partiju Nikole Jokića.

Naš as je meč završio sa dabl-dabl učinkom. Imao je 16 poena i deset skokova, ali je dobrano popunio još jednu kolonu. Upisao je pet ukradenih lopti, a snimci tih defanzivnih majstorija postali su hit na društvenim mrežama. Jokić je još jednom demonstrirao da predstavlja esenciju elegancije i snage, lepog i korisnog... Pružio je takvu partiju da će u Denveru brzo preboleti poraz u produžecima.

Izabrane vesti

Kakva je to ludnica bila! Pasioniranim ljubiteljima NBA lige išla je voda na usta dok su gledali duel u Filadelfiji, gde je gostovao aktuelni šampion. Festival majstorija okončan je trojkom Harisona Barnsa dva sekunde pre kraja kojom je Golden Stejt stigao do još jedne pobede.

 

Međutim, ima onih koji tvrde da je u Filadelfiji odigran možda i najbolji meč ove sezone u NBA ligi. Domaćinu treba odati priznanje, jer je u jednom trenutku delovalo da će Voriorsi predvođeni Tompsonom i Karijem zabeležiti lagan trijumf. Golden Stejt je imao 18 poena prednosti u trećoj četvrtini, ali onda je Filadelfija počela da igra šampionski. Istopila je prednost Goldent Stejta. Međutim, euforija kod domaćih navijača ubrzo je prerasla u totalno razočarenje. U poslednjem napadu Voriorsa Stiv Kari je vezao dvojicu čuvara, odigrao pas, a na kraju je lopta došla u ćošak kod Harisona Barnsa koji je pocepao mrežicu. Totalno ludilo...

 

San Antonio je u blagoj krizi. Ekipa Grega Popovića zabeležila je drugi poraz u poslednje tri utakmice, nakon što je nanizala 12 trijumfa. Klivlend je bio preveliki zalogaj za Sparse, a ovoga puta nije bilo velikog učinka Bobija Marjanovića. Srpski div je na terenu proveo samo deset minuta i zabeležio tri poena.

Veliko veče imao je Džejms Harden. Stao je na koti od 40 poena, ali je Vašington pobedio u triler završinici. Imali su Roketsi poslednji napad, Harden je promašio, a nije bilo sreće ni posle ofanzivnog skoka...

 

NBA REZULTATI

Toronto – Detroit 111:107
/De Rozan 29 – Dženings 22/

Indijana – Denver 109:105 pro
/Elis 32 – Jokić 16/

Njuorleans – Bruklin 105:103
/Holidej 26 – Lopet 33/

Memfis – Sakramento 121:117
/Grin 29 – Gaj 21/

Hjuston – Vašington 122:123
/Harden 40 – Vol 19/

Klivlend – San Antonio 117:103
/Džejms 29 – Leonard 24/

Filadelfija – Golden Stejt 105:108
/Kenan 18 – Tompson 32/

(Foto Action Images)

Pratite MOZZART i na Fejsbuk stranici

 


tagovi

Stiv KariSrbijaNikola JokićNBA ligaGreg PopovičDenver NagetsBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara