Niksi u ofanzivi na Džona Vola?

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.12.18. | 16:55

Ozbiljan posao sprema Njujork

Pojavilo se gotovo kao spekulacija, a sada bi selidba Džona Vola iz Vašingtona mogla da postane realnost. 

Izabrane vesti

Vašington i dalje igra po principu "toplo-hladno", u čemu veliki udeo ima i komplikovana povreda Dvajta Hauarda, ali kako Vizardsi ove sezone izgledaju slabije nego ikad u poslednjih nekoliko godina, u klupskom vrhu počeli su da razmišljaju o budućnosti i velikim promenama koje su na vidiku. 

Džon Vol je označen kao centar projekta koji nije uspeo. Upravo zato je igrač od koga bi Vašington mogao najviše da zaradi. Kako je u septembru napunio 28 godina, Vol je ušao u vrhunac karijere i zato se u Vašingtonu zaista i razmišlja o tome da se testira tržište. Ukoliko bi tim iz američke prestonice zaista odlučio da Vola stavi na radar drugim klubovima, Njujork bi prvi krenuo u napad. Tako bar govore informacije s one strane Atlantika. 

Njujorkova tranzicija nije prošla kako treba, zato se sprema novi remont tima, a Vol bi ponovo trebalo da uzme centralnu ulogu. Naravno, ukoliko najskuplja NBA franšiza ne bude uspela da nagovori Kevina Duranta da promeni klupske boje i preseli se na Istok.

Ukoliko se Niksi posvete Volovom angažmanu, najrealnija opcija je trejd među tri kluba, gde bi se zavrteli ugovori francuskog košarkaša Franka Ntilikine, te Demijena Dotsona, Kortnija Lija, te budućih pikova sa Drafta 2020. godine iz prve i druge runde.

Džon Vol ove sezone ima prosek od 21 poena, osam asistencija, četiri skoka, dve ukradene lopte i jedne blokade na 24 utakmice i blizu 35 minuta u igri. Vašington ima skor 10-14 i prvi je tim ispod plej-of crte.  

Foto: Reuters


tagovi

Džon VolNjujork NiksVašington Vizards

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara