""
""

Niksi više ne moraju da brinu: Svetski mir potpisan na dve sezone!

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.07.13. | 22:11

Meta Vrld Pis rešio je da ignoriše ponudu Lejkersa, ode na drugi kraj SAD i potpiše za tim iz Njujorka

Legendarni plejmejker Džejson Kid uradio je nešto što bi verovatno mogao da izvede samo najsmeliji čovek – da vrhunac igračke karijere doživi u Nju Džersi Netsima, gde je odigrao sedam sjajnih sezona, da okači patike o klin u dresu Njujork Niksa, a potom trenersku karijeru započne na klupi Bruklin Netsa. Zaista neverovatno. No, kako kojim slučajem ne bi došlo do nekog sukoba interesa, Niksi su rešili da Svetski Mir dođe u Veliku jabuku!

Šalu na stranu, ne govorimo baš o konfliktima svetskih razmera i mogućim ratovima,  već o dolasku Meta Vrld Pisa (Ron Artest) u Njujork Nikse. Iskusni 33-godišnji krilni centar odlučio je da ignoriše ponudu Lejkersa, ode na drugi kraj SAD i potpiše dvogodišnji ugovor sa Niksima.

Izabrane vesti

Vrld Pis će tokom prve sezone zarađivati 1,6 miliona dolara, dok će odluku o tome da li će igrati i u drugoj doneti sam igrač.

Iako je bilo priča da će poznati rmpalija završiti igračku karijeru i ući u trenerske vode, izgleda da nije mogao da odoli lepoj ponudi Njujorka, koji želi da napravi konkurentan tim velikom rivalu iz Bruklina.

Tokom minule sezone Vrld Pis je prosečno beležio 12,4 poena i pet skokova za 33,7 minuta provedenih na parketu u svakom meču.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Meta Vrld PisNBA ligaNjujork NiksRon Artest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara