""
""

Nisu zaigrali zajedno u Zvezdi, ali mogli bi u Skoplju: Vardar hoće Omegu i Milevskog

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.05.14. | 17:22

Kontroverzni Ukrajinac i aktuelni štoper Mladosti su želje makedonskog kluba na čijem čelu je ruski bogataš Sergej Samsonenko

Jedan je bivši igrač Crvene zvezde, a drugi je nesuđeno Zvezdino pojačanje. Sudbina bi ipak mogla da ih spoji. Omega Roberts i Artem Milevski bi mogli da postanu saigrači u makedonskom Vardaru, pišu tamošnji mediji.

Izabrane vesti

Milevski je letos bio želja rukovodstva Crvene zvezde u istom prelaznom roku kada je Omega Roberts doveden iz Smedereva kao želja predsednik Dragana Džajića. Do dogovora Milevskom i beogradskog kluba nije došlo, pa je robusni napadač završio u truskom Gacijantepu, odakle je najuren posle samo šest meseci. Poslednja stanica mu je bio kazahstanki Aktobe, ali i tamo je izdržao samo par meseci. Nekada veliki talenat ukrajinskog fudbala i kijevskog Dinama je kontroverznim ponašanjem van terena i nesportskim životom skoro uništio karijeru i demantovao sve stručnjake koji su mu predviđali svetlu budućnost. Trenutno je slobodan igrač i Vardar će pokušati da ga dovede.

Sa druge strane, Omega je od dolaska u Zvezdu odigrao samo dva meča, imao onaj katastrofalan kiks šprotiv Čukaričkog i posle samo pola godine napustio Marakanu sa etiketom promašaja. Prošlog januara je potpisao šestomesečni ugovor za podgoričku Mladost, ali je u crnogorskom prvoligašu sakupio samo šest meseci zbog povrede.

Ipak, Vardar je spreman da se kocka i pruži šansu Milevskom i Omegi. Od prošlog januara na čelu nekadašnjeg prvaka Jugoslavije i najvećeg makedonskog kluba se nalazi ruski binzismen Sergej Samsonenko. On je klub spasio bankrota, kupivši ga za samo 81.000 evru, ali se ugovorom obavezao da će godišnje ulagati 1,5 miliona evra u razvoj kluba. Samsonenko je još od ranije vlasnik ženskog rukometnog kluba Vardar od kojeg je napravio evropski jak tim i doveo desetak rukometašica svetske klase, pa se ljubitelji fudbala u Skoplju nadaju da bi i Vardaru moglo da svane pod njegovom komandom. Trener makedonskog kluba je bivši sovjetski reprezentativac, Ukrajinac Sergej Andrejev.  

(FOTO: MN Press)


tagovi

VardarSuperligaSrbijaSergej SamsonenkoRoberts Omegameđunarodni fudbalMakedonijaEvropaFK Crvena zvezdaArtem Milevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara