""
""

Obilaznicom do igračkog sna: Malkom Dilejni naredne dve sezone u NBA ligi!

Vreme čitanja: 1min | ned. 03.07.16. | 22:20

Američki bek posle dugog puta po Starom kontinentu konačno došao do najjače lige sveta

Snovi su dostižni, ali je do njih nekad potrebno ići zaobilaznim putem. Tako je i slučaju Malkoma Dilejnija, sjajnog američkog beka koji je fantastičnim igrama prošle sezone u dresu Lokomotive Kubanj saslužio poziv iz NBA lige. On je stigao iz Atlante, sa kojom je 27-godišnji košarkaš potpisao dvogodišnji ugovor.

Izabrane vesti

Dilejni, koji je prošle sezone prosečno postizao 16,3 poena u Evroligi i imao 40 posto procenta šuta za tri poena, dobio je dvogodišnji zagarantovani ugovor sa Hoksima, ali cifre za sada nisu poznate široj javnosti.

Sedmi asistent elitnog evropskog klupskog takmičenja u prošloj sezoni bio je član Virdžinija Tek univerziteta, ali 2011. godine nije draftovan, pa je karijeru nastavio u francuskom Šalonu. Karijera ga je potom vodila u Buduveljnik i Bajern, a prošle sezone je bio u Krasnodaru, gde je u potpunosti eksplodirao i ostvario potpis karijere.

Beogradska publika je sa njegovim košarkaškim umećem mogla da se upozna u mečevima između Lokomotive i Crvene zvezde. U Beogradu je postigao 16 poena, ali je imao očajan šut van linije 6,75 (1/6), a ništa nije bio bolji ni u Krasnodaru, gde je postigao 12 poena (1/4 za tri). Ipak, u većini drugih mečeva bio je apsolutno dominantan na parketu.

(FOTO: MN press)


tagovi

NBA ligaMalkom DilejniEvroligaAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara