""
""

OCENE: Dokle će Nikolić da trpi Vojine kikseve i zašto Marković ne može stalno ovako?

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.11.14. | 21:41

I opet - zašto Saša Ilić na klupi kad zna više fudbala od svih ostalih u Partizanu zajedno?

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ISTANBULA)

MILAN LUKAČ 6,5 - daleko bolje izdanje nego u Humskoj 1. Uspeo je da odbrani opasne udarce Torea i Kavlaka, ali kad ima Voju Stankovića ispred sebe onda je to uvek opasnost da se i njegova dobra partija ne očita na semaforu. Primio je golove za koje nije kriv i značajno popravio utisak u odnosu na nekoliko poslednjih mečeva.

Izabrane vesti

MILANDIN STEVANOVIĆ 6 - kako je igrao u Humskoj, takav je bio i protiv Bešiktaša u drugoj utakmici. Uspevao je donekle da uštopuje napade rivala, ali je u ofanzivniim akcijama bio bezopasan.

LAZAR ĆIRKOVIĆ 6,5 - izuzimajući povremene nedostatke u igri jedan na jedan na brisanom prostoru, demonstrirao visok kvalitet, sigurnost i skoku i mirnoću u pasu i bio najbolji pojedinac u Partizanovoj odbrani. Opet. 

VOJISLAV STANKOVIĆ 5 - direktan krivac za prvi gol Bešiktaša. Skrivio penal oko kojeg nije postojala dilema. Pre toga igrao rukom u šesnaestercu i mogao je da bude totalni tragičar. Mada i ovako, zbog izuzetno lošeg postavljanja i nekoliko grešaka pred kraj utakmice spada među najlošije fudbalere Partizana. A kapiten je...

VLADIMIR VOLKOV 6,5 - za nekoliko nijansi boljo nego u Humskoj 1, nije dozvolio da ga Gokan Tore muči, pa je uspeo da natera Bilića da Toreu promeni stranu. U napadačkim akcijama nije ni učestvovao i za to zaslužuje minus.

SAŠA MARKOVIĆ 7 - možda i najkonkretniji fudbaler crno-belih večeras. U prvom poluvremenu je plenio borbenošću i trčanjem, zbog čega je u drugom nagrađen golom. Pokazao je da može daleko više nego što je pokazivao u dosadašnjem toku sezone, ali ne sme sebi da dozvoli da bira utakmice i pravo je pitanje zašto ovakav nije bio, na primer, protiv Vojvodine.

NIKOLA DRINČIĆ 6 - u polju ga skoro nije ni bilo, oslanjao se na prekid kao najjače oružje i umalo da tako donese Partizanu bod u završnim minutima. Ali, morao bi i on da potraži odgovor na pitanje zašto ne igra ni približno na nivou prolećnih izdanja.

PETAR GRBIĆ 5 -  nije uradio apsolutno ništa da bi opravdao povratak u prvih 11. Svaku loptu koju bi dobio u noge brzo je proćerdao.

DANILO PANTIĆ 5 - izuzetno loše izdanje momka koji bi trebalo da pravi razliku i koga su pojedinici iz Partizanove ekspedicije za vreme jučerašnjeg treninga ohrabrivali rečima: "Pogledaj kakav stadion, ovde se pokaži". Nije pokazao ništa vredno pomena.

NIKOLA NINKOVIĆ 6 - malo otresitiji nego inače, pokušavao je da napravi razliku, prihvatao odgovornst, čak imao i nekoliko korisnih napada, ali malo za igrača njegovg talenta.

PETAR ŠKULETIĆ 5,5 - ovoga puta nije imao nijednu šansu, ali za to je podjednaka krivica njegovih kolega iz veznog reda, koji nisu ni imali ideju kako da mu dodaju loptu, ali i trenera Marka Nikolića koji ga je ostavio samog da se rve sa kompletnom odbranom Bešiktaša.

Izmene

SAŠA ILIĆ 6,5 - Partizan je počeo da igra tek kad je iskusni vezista kročio na teren. Doneo je sigurnost u pasu, mirnoću, smirio napade panike, na kraju i namestio gol Saši Markoviću, ali ne može sam da spreči poraz Partizana.

DANKO LAZOVIĆ 5 - nije mnogo igrao, ali je mnogo promašio. Propustio je da iskoristi zicer u poslednjem napadu i tako je sam sebe promovisao u jednog od krivaca za poraz.

A. ŽIVKOVIĆ 5,5 - na terenu je proveo dovoljno vremena da bi pokazao šta zna. Pokušavao jeste, ali je problem što uspevao nije.

Trener

MARKO NIKOLIĆ 6 - Još jednom se opredelio za rizik i timu koji je danima hvalio smišljeno suprotstavio kombinovani sastav, čuvajući iskusne Ilića i Lazovića prekomerne potrošnje energije, žrtvujući ovaj meč za gostovanje Spartaku. Suprotno postulatima Partizana, naredio je totalnu defanzivu, "napunio" vezni red, ojačao bokove, ali ni to nije pomoglo. S jedne strane zaslužuje pohvalu što se osmelio da krene sa mladima poput Stevanovića, Pantića i što je u ekipu vratio Ninkovića, ali trener Partizana ne bi trebalo da postavi igru "na nulu", a kamoli da ostavi Škuletića usamljenog u špicu. I opet - zašto Saša Ilić na klupi kad zna više fudbala od svih ostalih u Partizanu zajedno? Trebalo bi da razmisli i o tome da šansu ukaže nekom od omladinaca umesto Voje Stankovića... 


tagovi

Liga EvropeMarko NikolićoceneFK PartizanSaša MarkovićSrbijaVojislav Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara