"Lukač"
"Lukač"

OCENE: Lukač je morao bar nešto da brani, Volkov i Stanković su samo gledali moćnog Torea! Zašto Partizanova deca bar ne trče kao Lazović?

Vreme čitanja: 4min | čet. 23.10.14. | 23:39

Nikolić je možda pogrešio što je ostavio Sašu Ilića na klupi, ali je pokazao da je hrabar odlukom da među startere gurne debitanta Stevanovića koji je možda bio i najbolji deo očajne odbrane crno-belih

LukačMILAN LUKAČ 5 – Sve je krenulo nizbrdo posle gola koji je primio sa 30 metara. Istina je da je lopta imala čudnu putanju, ali golman njegovih kvaliteta to mora da brani. Kod ostalih pogodaka Bešiktaša ostavljen je na nemilost, ali je u nekoliko situacija i sam ispoljio nesigurnost. Mogao je možda bar nešto da odbrani.

MILADIN STEVANOVIĆ 6 – Ako se uopšte može raspravljati o svetlim tačkama posle 0:4 onda je to novi desni bek crno-belih. Za razliku od leve strane odbrane koja maltene nije postojala, debitant koji je dobio ulogu da zameni Vulićevića vrlo dobro je odradio posao u defanzivi i shvatio da bi odlaskom napred samo otvorio prostor za kontre Bešiktaša. Sasvim korektno za prvi nastup pred Grobarima.

Izabrane vesti

LAZAR ĆIRKOVIĆ 5,5 – Do pred kraj prvog dela se činilo da se Demba Ba pored njega neće naigrati fudbala, ali je onda propust za drugi gol Bešiktaša pokvario utisak koji je do tad gradio mirnom, pametnom i odgovornom igrom. Da je imao bolje saradnike možda Partizan ne bi pretrpeo katastrofu...

VOJISLAV STANKOVIĆ 5 – Pored njega i Volkova, Tore je prolazio kao brzi voz. Nesiguran, neokretan, paničan. U svoj Partizanovoj bedi uspeo je čak i da natera navijače da od muke prasnu u smeh zbog intervencija u kojoma loptu pokušava das štopuje grudima, ali u tome ne uspeva.

VLADIMIR VOLKOV 5 – večeras je izgledao kao da je mislima u večitom derbiju. Totalno odsutan, reklo bi se čak i nemoćan kad ga ga je napadao Gokan Tore. Njegovo izdanje najbolje opisuje oodatak da je jedini put kad je zaustavio najboljeg aktera meča to učinio na nepropisan način i zaradio žuti karton.

NIKOLA DRINČIĆ 5 – Neprimetan u igri, izgubio desetine duela, a pokušaji iz slobodnih udaraca, kojima je dvaput prevario Zvezdine golmane, večeras nisu imali razarajuće dejstvo. Delovao je premoreno i potrošeno, bez snage da se suprotstavi jačem od sebe.

BRANKO ILIĆ 5,5 – Tek za nijansu bolji deo tandema zadnjih veznih. Da samo razgrađuje napade rivala predstavljao bi možda i dominantnu figuru meča, ali poražavajuće za navijače Partizana je bilo da gledaju kako izgleda kad reprezentativac Slovenije osmišljava napade.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ 5 – Ni traga onom igraču koji je prošle jeseni najavio veliki potencijal. Doduše, bio je u šansi da poravna rezultat, ali mu je i u toj prilici nedostajalo malo više odlučnosti, kao i prilikom svakog napada Partizana.

DANILO PANTIĆ 5 – Izuzimajući Stevanovića, Partizanova deca su večeras razočarala. Posebno se to odnosi na omladinskog reprezentativca koji nijednim gestom nije pokazao makar tragove sportske drčnosti da napadne protivnika, predribla ga ili uposli Škuletića. Očajan je bio i u defanzivi, pošto je Tore od njega počinjao juriše ka golu Lukača. Trebalo da bude zamenjen.

DANKO LAZOVIĆ 6 – Možda deluje čudno, ali najbolji fudbaler Partizana večeras je bio napadač! Nad njim je napravljeno desetine faulova, uspeo je da iznudi i jedan žuti karton, da „razvlači“ odbranu Bešiktaša, ali to što je on više trčao i „kidao se“ od skoro duplo mlađih saigrača pokazuje i koliko su drugi u domaćem timu razočarali.

PETAR ŠKULETIĆ 5,5 – Ne može mu se osporiti borbenost i činjenica da je, zbog malo defanzivnije uloge Lazovića, praktično bio usamljen u špicu. Stvorio je šansu Živkoviću, ali je problem što se ni u jednoj nije našao.

IZMENE

SAŠA MARKOVIĆ (od 61. minuta) 5,5 – tradicionalno borben i rastrčan, ali ništa više od toga. Uložio dosta truda, međutim, u situaciji kad je sve bilo rešeno, nije ni imao previše motiva.

NIKOLA NINKOVIĆ (od 61. minuta) 6 – Paradokslano, od sve Partizanove dece njemu se večeras najviše igrao fudbal. Tražio je loptu, pokušavao da razigra saigrače, ali nije imao odgovarajuće partnere za napad.

PETAR GRBIĆ (od 67. minuta) 5,5 – Tek dva prodora po desnoj strani i malo više trčanja nego obično ispostavila su se još i dobrim učinkom za razliku od igrača koga je zamenio.

TRENER

MARKO NIKOLIĆ 5,5 – Ponovo dosta rizika u taktičkom opredeljenju, ali ovoga puta bez nagrade. Odluka da prmoviše Miladina Stevanovića na desnm beku je možda i jedina ispravna u odabiru tima. Nije, međutim, jasno zbog čega Pantić i Živković igraju važnu evropsku utakmicu pored živog i zdravog Saše Ilića. Opet, u situaciji kad trener mora da improvizuje zbog povreda dva bitna igrača (Vulićević i Brašanac) teško mu se šta može prebaciti. Osim, možda, da je naredio povlačenje na svoju polovinu još u svlačionici.  

(FOTO: Star Sport)


tagovi

EvropaLiga EvropeMilan LukačFK PartizanSrbijaVladimir VolkovVojislav Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara