""
""

OCENE – PARTIZAN: Drinčić praćkom sakrio mane, Volkov je najbolji bek u Srbiji, a Ćirkovića je Humska dugo čekala

Vreme čitanja: 5min | ned. 19.10.14. | 00:15

Saša Ilić odigrao daleko bolje u defanzivi, nego u kreiranju napada, Škuletićev učinak dobar iako nije postigao gol. Nova lekcija Marka Nikolića

Milan Lukač 7 – po jedna dobra intervencija u oba poluvremena kao da je predstavljala pogonsko gorivo Parnog valjka u trenucima kad se činilo da može da skrene na stranputicu. “Izvadio” je iz ugla šut Pečnika, bio siguran posle pretnje Kovačevića  i krajnje korektno odradio svoj deo posla, prenoseći sigurnost na ostatak tima.

Izabrane vesti

Miroslav Vulićević 7 – imajući u vidu njegove mogućnosti, možda se očekivalo više proboja i izleta na Zvezdinu polovinu, međutim, u osnovnoj nameri  - da zatvori juriše protivnika – apsolutno je uspeo. Ko hoće da mu traži zamerke može ih naći u vidu naivno dobijenog žutog kartona, a ko je spreman da vidi prednosti kazaće da je bivši kapiten Vojvodine “zaključao” desnu stranu, sprečavajući rivala da po njegovoj strani stvori iole ozbiljnu šansu.

Lazar Ćirković 7,5 – definitivno nova nada srpskog fudbala čije igre nagoveštavaju da bi mogao da izraste u igrača evropskog formata. U debitantskom derbiju pokazao atipičnu smirenost, kakva je nekad karakterisala Radosava Petrovića ili Stefana Safića, igrao pametno i bez naznaka panike, miran na lopti, siguran prilikom skoka. Rečju – dominantan.

Vojislav Stanković 6 – ponovo najslabiji deo Partizanove odbrane. Ispoljio je nesigurnost koja nije kažnjena posle odličnog pasa Bosančića za Jovića, dozvolio špicu Zvezde da uđe u još jednu priliku, ali se u drugom poluvremenu značajno popravio.

Vladimir Volkov 8 – Skoro savršena partija reprezentativca Crne Gore! Njegova najbolja ove sezone. Pokazao je zbog čega ga mnogi smatraju najboljim levim bekom u Superligi. Posao u defanzivi odradio je maltene bez greške, bio dominantan u vazdušnim duelima, totalno uštopovao Darka Lazovića i bio najjača karika u odbrambenom lancu Partizana. Jedina zamerka na nedovoljno ubacivanje ka protivničkom šesnaestercu, ali posle izvanredne partije na svojoj osnovnoj poziciji toga se niko neće ni sećati.

Branko Ilić 6,5 – Opet se kockao Marko Nikolić procenom da je reprezentativac Slovenije korisniji kao zadnji vezni nego štoper. I dobio je. Mada, ostaje utisak da je letošnjem novajliji trebalo dobrih 60 minuta da “uhvati” ritam, da se snađe i shvati šta bi trebalo da radi. Tek posle saveta u svlačionici postao je smireniji, nedozvoljavajući Bosančiću da se razmahne kao u prvom delu. Ako bi se računalo samo završnih pola sata bio bi jedan od najboljih Partizanovih igrača, ali…

Nikola Drinčić 7,5 – Kuda ovaj čovek unosi bombe na stadion pored silnog obezbeđenja?! Jedan od junaka prethodnog derbija izrastao je i u heroja ovog, spektakularnim pogotkom u 77. minutu. Sve do tog trenutka činilo se da je jedan od slabijih aktera, pošto je dozvolio Bosančiću da ga u nekoliko situacija nadmudri, ali je zbog toga što ima najjači prekid o svih aktera derbija zaslužio da bude među pobednicima. Iako je tek “izašao” iz povrede izdržao je visok tempo i potvrdio da je Partizanov oslonac na šampionskom putu. Samo, šta bi bilo da nije onako opalio iz slobodnog udarca?

Petar Grbić 6 – tek jedan pokušaj kojim je stavio na muke Zvezdinu odbranu i najviše dva prodora vredna pažnje čine se premalim doprinosom timu u odnosu na ono što je krilni vezista pokazivao u dosadašnjem toku sezone. Umesto da koristi dribling i brzinu, crnogorski internacionalac je nekoliko puta  udario u zid protivnika, bez konkretnog plana da napravi razliku ili razigra saigrače.

Saša Ilić 6,5 – možda ga nije bilo u napadačkim kreacijama, izostale su njegove lopte u prostor, ali učinak koji je imao u kvarenju igre protivnika je bio upečatljiv. Stizao je da ukoči Gavrića, duplira Bosančića, vraćao se da pomogne bekovima i ako bi se kreirala mapa njegovog kretanja po travi Humske verovatno bi ispalo da je pokrio najviše prostora od fudbalera Partizana.

Danko Lazović 6,5 – možda Dik Advokat u njemu vidi kvalitet za reprezentaciju, ali iskusni napadač večeras to nije opravdao. Nedostajalo mu je više probojnosit, igre “jedan na jedan”, smelosti da pritisne odbranu protivnika. Umesto toga služio se padovima, tražio prekršaje i kad jesu i kad nisu postojali. Više energije potrošio na raspravu sa sudijom Mažićem, nego na saradnju sa Škuletićem.

Petar Škuletić 7 – Bez obzira što nije postigao gol, uradio je ogroman posao i svaki čas stavljao na muke odbranu Crvene zvezde. Daleko prodorniji, konkretniji i “gladniji” pobede od Lazovića, ulazio je u šanse i potvrdio da je najopasniji igrač crno-belih. Ostaje mu realizacija kao glavna boljka, nešto na čemu bi trebalo da poradi sa Zvonkom Vargom na treninzima, mada mu borbenost, energiju i trud niko ne može osporiti. Ne zaboravite da su sve prilike koje je Partizan stvorio stigle od ili za njega.

Izmene

Andrija Živković (od 56. minuta) 6,5 – Kad je Grbiću ponestalo snage, mladi reprezentativac ga je na pravi način odmenio, stvorivši u nekoliko situacija pometnju u odbrani Zvezde. Primetno je da je rovit, ali i da može mnogo više nego što je pokazao.

Danilo Pantić (od 71. minuta) 6,5 – slično klasiću iz generacije 1996. uspeo je da održi visok ritam, odmeni Sašu Ilić, uz napomenu da je za razliku od kapitena bio malo ofanzivniji. S druge strane, izostali su njegovi prodori, driblinzi, možda i šut sa distance.

Saša Marković (od 90. minuta) – igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

Trener

Marko Nikolić 7,5 – Toliko je bio siguran u sebe da je pribegao luksuzu da u prvi tim gurne štopera koji ima jednocifren boj utakmica za Partizan i da prepiše recept iz meča protiv Totenhema kad je u vezni red prekomandovao Branka Ilića. Još je umeo da istrpi prilično neubedljivog Nikolu Drinčića sve do 77. minuta, kad mu se revanširao pogotkom za tri boda. Evidentno je da je poboljšao i psihičku stabilnost ekipe, koja ima sve manje praznih minuta i više ne prima golove u ranoj fazi meča. Opredelio se za ravnotežu u smislu odbrane i napada, nije srljao, niti se povukao – iako je mogao s obzirom na bodovnu prednost – i ta istrajnost mu se isplatila. Kako vreme odmiče sve više opravdava poverenje Partizanovih čelnika. 

 


tagovi

Andrija ŽivkovićBranko IlićDanilo PantićDanko LazovićLazar ĆirkovićMarko NikolićMilan LukačMiroslav VulićevićNikola DrinčićoceneFK PartizanPetar GrbićPetar ŠkuletićSaša IlićSrbijaSuperligaVladimir VolkovVojislav Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara