Odbrana titule je daleko, pehar kupa nije

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.19. | 10:27

Lokomotiva danas u Kazanju brani minimalnu prednost protiv Rubina iz prvog meča četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja u Rusiji

Posle skoro tri meseca zimske pauze lopta je ponovo počela da se kotrlja po Rusiji. Prvenstvo je nastavljeno minulog vikenda, a po užurbanom režimu ulazi se i u završnicu najmasovnijeg takmičenja u zemlji. Prvi polufinalista kupa je Rostov, koji u dva okršaja bio bolji od Krasnodara, a danas i sutra saznaćemo još tri imena koja će se boriti za finale.

Revanš utakmica četvrtfinala kupa Rusije između Rubina i Lokomotive garantuje uzbuđenja. Prvi duel odigran je još tamo početkom decembra protekle godine i tada su Železničari slavili sa 1:0. Lepa je to prednost, ali i Rubin se nada da to može da nadoknadi. Posle te prve utakmice je usledila pomenuta pauza i prvenstvo je nastavljeno tek proteklog vikenda, kada je Rubin pobedio, a Lokomotiva remizirala. U međusobnom prvenstvenom duelu ove sezone su u Kazanju remizirali bez golova.

Izabrane vesti

Rubin je po mnogo čemu specifičan kada je rusko prvenstvo u pitanju. Barem u tekućoj kampanji. Odigrali su momci sa Kazanj Arene čak deset remija i to je najviše u ligi, a izgubili su samo dva puta što je najmanje u prvenstvu. Uz sve to, na utakmicama Rubina pada malo golova, s tim da je ipak uspešniji na domaćem terenu. Imali su igrači Kurbana Berdijeva niz od šest utakmica bez pobede u finišu prošle kalendarske godine, koju su ipak okončali trijumfom nad liderom Zenitom u gostima. U subotu su savladali Ahmat sa 1:0 golom rezerviste Sagitova u sudijskoj nadoknadi vremena.

Lokomotiva je aktuelni prvak Rusije i prvi cilj je da pokuša da je odbrani. Ipak, za sada joj ne ide baš dobro i ima osam bodova manje od lidera. Igrali su puleni Jurija Sjomina i Ligu šampiona ove sezone i nisu se proslavili tako da je evropski put već završen, a ovaj duel će otkriti da li će biti završena i avantura u kupu. Ima Loko tih 1:0 iz prvog duela i to je solidna prednost, jer nije primio gol. U subotu su Moskovljani dodatno pokvarili svoje izglede za odbranu titule, s obzirom na to da su sa Samarom remizirali 2:2 na domaćem terenu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:00 4362 RUS K Rubin - Lok.Moscow ug 0-2 1,41
Ukupna kvota1,41

RUSIJA, KUP - ČETVRTFINALE, REVANŠ MEČEVI

Sreda
17.00: (2,70) Arsenal (2,80) Orenburg (2,85)  /prvi meč 4:2/
17.00: (2,95) Rubin (2,65) Lokomotiva (2,75)  /prvi meč 0:1/

Četvrtak
15.00: (3,70) Ural (3,00) Spartak (2,10)  /prvi meč 1:1/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeKup RusijeRubinLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara