"Đoković"
"Đoković"

Đoković ekspres protutnjao do drugog kola!

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.05.14. | 17:10

Srpski as rutinski izrešetao Souzu

ĐokovićKiša, koja već neko vreme pada u Parizu, samo je produžila ostanak 24-godišnjeg Portugalca Žoaa Souze na Rolan Garosu. Jer, do zuba naoružanog i izuzetno pripremljenog Novaka Đokovića dva odlaganja nisu poremetila da ostvari zacrtani cilj - plasman u drugo kolo Rolan Garosa. 

Za svega sat i 52 minuta igre srpski as je izrešetao kolegu s druge strane mreže za rezultat 3:0 (6:1, 6:2, 6:4) i lagan prolaz dalje.

Izabrane vesti

Portugalac je meč započeo s dosta samopouzdanja, pošto je na Novakov servis uspeo da uzme dva poena, ali ne i da napravi brejk. To kao da je Đokoviću dalo dodatni motiv da rivalu pokaže ko je gazda na terenu, pa je brzinski napravio dva brejka i vezao četiri gema, koja su mu već u tom trenutku garantovala vođstvo od 1:0 u setovima. Souza je peti gem uspeo da dobije uzevši brejk, na veliko iznenađenje publike. Zbog kiše meč je prekinut pre početka šestog gema. Posle 70 minuta pauze, susret je nastavljen.

Pauza definitivno nije omela srpskog tenisera, koji je nastavio da igra u istom ritmu. Na brejk protivnika odgovorio je re-brejkom, a za vođstvo u prvom setu morao je dobro da se pomuči. Souza je uspeo da stigne do 0:30, ali je Novak odmah reagovao, vezao četiri poena i stigao do vođstva od 1:0.

Souza

U drugom setu Souza jue uspeo da pruži za nijansu veći otpor. Prva četiri gema teniseri su rešili u svoju korist, da bi naredni bio i prelomni. Đoković je ponovo dodao gas, pa je rivala naterao da napravi duplu servis grešku – 3:2.

Souza je u nastavku delovao potpuno indisponirano u duelu sa jednim od favorita za osvajanje drugog Gren slema sezone, koji je ekspresno stigao do rezultata 5:2. U tim trenucima ponovo je počela da pada kiša, ali je pauza ovog puta trajala svega desetak minuta. Novak je rutinski odradio i osmi gem i tako poveo sa 2:0.

Treći set je prošao u znaku izgubljenih servisa. Souza je dva puta uzeo brejk, a Novak tri. I naravno, srpski teniser je i ovu prednost iskoristio da stavi tačku na meč – 6:4. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoao SouzaRolan GarosNovak ĐokovićFrancuskaEvropaatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara