Old Firm: Mečki na rupu

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.19. | 08:45

Rendžersi na Seltik Parku nisu pobedili od 24. oktobra 2010. Od tada pa do danas na deset utakmica osam pobeda Kelta i samo dva remija svedoče o potpunoj nadmoći kojoj se ne nazire kraj u skorije vreme...

Vreme je za Old Firm! 

Brendan Rodžers je otišao u Lester, ali je Nil Lenon nastavio da niže pobede sa Seltikom i vuče ga ka istoriji – trećoj vezanoj triploj kruni, što nikada nikome nije uspelo u škotskom fudbalu. Nesrećni gradski rival Rendžers samo je kolateralna šteta i nemi posmatrač u dominaciji mrskog protivnika, iako ga je u decembru pobedio prvi put posle mnogo godina sa 1:0 u okviru Premijer lige.
"Moramo da uđemo u utakmicu na pravi način. O Stivenu Džerardu ne treba trošiti reči, ono što je uradio za Liverpul je priča za sebe i teško ga je uporediti sa nekim igračem. Rođeni je pobednik. Kakav je bio kao igrač, takav je i kao menadžer", govorio je Lenon u pohvalnom tonu o svom kolegi. 

Izabrane vesti

Odavno je škotski Old Firm, verski rat, kako su ga nazivali stariji ljubitelji fudbala, postao poligon za dominaciju Zelenih i tugu navijača Policajaca koji čekaju neka bolja vremena. Stiven Džerard je dobro počeo sezonu, ali se vremenom tim izgubio pa je deset bodova prednosti za Seltik realan pokazatelj odnosa snaga na terenu.
"Poštujemo Seltik, znamo kako igraju kod kuće, svesni smo da poseduju individualni kvalitet i imaju menadžera će ih dobro motivisati. Prošli put kada smo gostovali Seltiku bilo je to posle Lige Evrope, mnogo smo putovali, bili smo emotivno i fizički ispražnjeni, a pritisak nam je stvarala Seltikova dominacija dugi niz godina. Pobeda na Ajbrojksu nam je pokazala da možemo i da ne treba da se plašimo", rekao je Stivi Dži.

Treći ovosezonski Old Firm igra se opet na Seltik Parku, gde Rendžersi nisu pobedili od 24. oktobra 2010. Od tada pa do danas na deset utakmica osam pobeda Kelta i samo dva remija svedoče o potpunoj nadmoći kojoj se ne nazire kraj u skorije vreme. U dva prethodna meča oba puta je slavio domaćin sa po 1:0, ali ovog puta deluje da je Seltik u naletu i da bi pobeda mogla da bude ubedljivija.

Na poslednjih pet utakmica Zeleni imaju četiri pobede i remi, dok je Rendžers u krizi sa tri remija i porazom na poslednje četiri utakmice, što je loš znak uoči odlaska mečki na rupu.

Kada je reč o zdravstvenom biltenu Seltika, Kiran Tirni bi trebalo da bude spreman, dok će Rajan Kristi i Olivije Nčam verovatno propustiti Old Firm. Tom Rogić se vratio treninzima, ali male su šanse da zaigra. Ebue Kuasi i Danijel Arzani su van stroja, dok je Nir Biton pod znakom pitanja. Što se tiče Rendžersa, Borna Barišić najverovatnije neće zaigrati usled povrede koju je dobio s reprezentacijom. Skot Arfild bi mogao da se oporavi, dok Džejmi Marfi i Grejem Dorans nisu na rasplaganju Džerardu. 

13.00: SELTIK - RENDŽERS (TV Arena Sport 1)

Stadion: Seltik Park
Kapacitet: 60411
Sudija: Bobi Mejden 

Projektovane postave: 

Seltik (4-2-3-1): Bejn - Benković, Bojata, Lustig, Tirni - Braun, Makgregor - Forest, Berk, Sinkler - Eduar
Rendžers (4-5-1): Makgregor - Voral, Goldson, Tavernije, Halidej - Makrori, Džek, Kamara - Kandejas, Morelos, Kent

 

ŠKOTSKA 1 - 31. KOLO:

Petak

Livingston - Hibernijan 1:2 (0:0)

Subota

Sent Miren - Dandi 2:1 (1:1)
Madervel - Sent Džonston 3:0 (0:0)
Kilmarnok - Hamilton 5:0 (1:0)
Harts - Aberdin 2:1 (0:1)

Nedelja

13.00: (1,80) Seltik (3,45) Rendžers (4,30)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Reuters


tagovi

SeltikRendžersOld Firm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara