Old Firm, stara priča - dva penala, tuča, crveni i Seltik je opet razneo Rendžerse (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.04.18. | 17:33

Slavi zeleno-beli deo Glazgova, njihov tim je u finalu FA kupa posle trijumfa od 4:0

Old Firm derbi, stara priča. Seltik je pregazio Rendžerse sa 4:0 na stadionu Hempden Park u Glazgovu u polufinalu škotskog FA kupa i nastavio dominaciju u jednom od najvećih fudbalskih derbija na svetu.

Bilo je ponovo svega što odlikuje ovakvu utakmicu. Tenzije, tuče, penala, isključenja i navijačkih “prozivki” sa obe strane. Ali, Seltik je već dugo mnogo jača ekipa i ozbiljniji klub, a ovo je bio deseti uzastopni Old Firm u kojem zeleno-beli nisu osetili gorčinu poraza.

Izabrane vesti

Dva pogotka je ekipa Brendana Rodžersa postigla iz penala, a Rendžersi su od 51. minuta igrali bez opravdano isključenog Rosa Mekrorija. On je skrivio prvi jedanaesterac na meču, pošto je kečerskih zahvatom oborio Musu Dembelea koji mu je oteo loptu.

Kao i u prethodnim derbijima, Seltik je bio ofanzivniji rival, više i češće je napadao, a u 22. minutu je poveo pogotkom Toma Rogića. Po svemu viđenom do tada bilo je jasno kako će se ovaj okršaj završiti. 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

gallery

Kvalitetnu igru u finišu prvog poluvremena Seltik je krunisao drugim pogotkom veziste Kaluma Mekgregora. Tada se već samo postavljalo jedno pitanje na Hempdenu - koliko će da bude za Kelte na kraju?

U 52. minutu Dembele je nakon već pomenute situacije lagano iskoristio penal i “panenkom” povisio na 3:0, a konačan rezultat, takođe sa bele tačke postavio je Olivije Nčam u 78. minutu. Prethodno je najstrožu kaznu skrivio Džejson Holt faulom na Patriku Robertsu.

A kakav bi to bio Old Firm derbi da nije viđeno nešto na ivici tuče, ponovo je tu bio kapiten Seltika Skot Braun, a sa druge strane našao se Kolumbijac Alfredo Morelos koji je i danas promašio jedan neverovatan zicer.

Inače, protivnik Seltika u finalu FA kupa biće ekipe Madervela koja je sa 3:0 savladala Aberdin.

 

Foto: Action images


tagovi

SeltikGlazgov RendžersOld Firm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara