"Đorđe Jovanović protiv Levskog"
"Đorđe Jovanović protiv Levskog"

Đole Jovanović dobar, Tavamba baš loš! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.02.17. | 16:44

Partizan golom mladog napadača stigao do remija protiv Levskog - 1:1

Đorđe Jovanović protiv LevskogŠta će Partizanu Leandre Tavamba - tu je Đorđe Jovanović! Na dve od poslednje tri kontrolne utakmice mladi špic pobija tezi da „nema godine za seniorski fudbal“. Godine možda nema (18 će naputniti 15. februara), ali njuh za gol i sportski bezobrazluk i te kako poseduje, što se najbolje videlo u drugom poluvremenu provere sa Levskim, gde je pogotkom spasao crno-bele poraza i nagovestio da bi u ovom trenutku mogao da bude korisniji od Kamerunca - 1:1.

Jovanović, strelac 22 gola na jesenjim utakmicama Omladinske lige Srbije, trazajem glavom u 69. minutu, na centaršut Petra Đuričkovića (pružio još jednu dobru partiju, mimo asistencije), smestio je loptu u mrežu Bojana Jorgačevića i sebe približio, ako ništa drugo, bar listi od 18 igrača na koje će Marko Nikolić računati na prvenstvenim utakmicama, počev već za deset dana.

Izabrane vesti

TavambaTaj detalj pokazao je koliko je momak iz Leposavića „gladan golova“ i koliko je u ovom trenutku bolji od Tavambe, kome ni još jedna utakmica u pripremnom periodu nije bila dovoljna da pokaže ono zbog čega je doveden. Da postigne gol. Novajlija iz Kairata je bio ubedljivo najlošija karija u petoj proveri Parnog valjka na Kipru, igrao je daleko od gola, retko ulazio u kazneni prostor, kad bi dobio loptu u noge akcije crno-belih bi se uglavnom prekidale i ako je ovo izdanje reper - jer je ostala samo generana proba sa Uralom na kojoj će šansu u špicu dobiti Uroš Đurđević - teško da je Tavamba ubedio stručni štab da zaslužuje mesto u prvih 11.

Zasad...

Marko Jevtović u ulozi kapitenaDelom je to „zasluga“ i njegovih saigrača, ne toliko ofanzivnih i opasnih kao, na primer, protv Zirke ili Atlantasa, kad su lakše stvarali šanse. Ovoga puta, lopta je uglavnom bila na sredini terena, Tavamba (bez pogotka na pet pripremnih mečeva, ukupno 346 minuta) ili Jovanović su je primali tek na 20-ak metara od gola i nisu imali previše prilika da pokažu realizatorske sposobnosti. Sve do pomenutog hica mlađeg centarfora, veštog korisnika minuta i u najavi kradljivca vremena projektiovanim starterima.

El MonirLevski, kome je ovo generalna proba uoči nastavka bugarskog šampionata i igrao je sa prvim timom, pokazao se kao ozbiljan rival, uspeo je da odalji crno-bele od Jorgančevića i da preti iz organizovanih akcija i(li) kontri. Najveću muku srpski osvajač kupa imao je kad bi se na njega zaleteo Roman Prohaska. Slovački vezista je imao priliku u prvom, početkom drugog poluvremena je pogodio stativu, da bi u 57. minutu reagovao na odbitak Nemanje Stevanovića (prethodno skinuo zicer Adenidžiju) i doveo sastav iz Sofije u vođstvo, koje je 12 minuta kasnije anulirao Đorđe Jovanović.

Vredi istaći da je sasvim zadovoljavajuću partiju za crno-bele (igrali u mešovitom sastavu) na poziciji zadnjeg veznog pružio Marko Jevtović (kapiten u odsustvu Saše Ilića i Miroslava Vulićevića), da je Miroslav Bogosavac opet igrao desnog beka (korektno se snašao), da je levo dejstvovao sve bolji Mohamed el Monir, kao i da je Lazar Ćirković nekoliko puta otklanjao opasnost pred Nemanjom Stevanovićem.

Đuričković je pružio još jednu dobru partijuGeneralnu probu pred početak drugog dela prvenstva Superlige, Partizan će imati u subotu protiv ruskog Urala.

Kako je tekao meč u Limasolu iz minuta u minut pročitajte OVDE.

PARTIZAN - LEVSKI 1:1 (0:0)
/Jovanović 69 - Prohaska 57/

Limasol
Stadion: Municipal
Gledalaca: 100
Sudija: Georgiju Georgos (Kipar)
Žuti karton: Minev (Levski)

PARTIZAN: Stevanović - Bogosavac, Ćirković, Bošnjak, El Monir – Jevtović, Kosović, Mihajlović (od 62. Damjanović), Đuričković – Jovanović (od 75. Marjanović), Tavamba (od 75. Petrov).

LEVSKI: Jorgačević, Jablonoski, Pirgov, Minev, Kostadinov, Ognjanov, Prohaska, Burabija, Nar, Aniete, Adenidži.

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

Đorđe JovanovićLevskiFK PartizanpripremeSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara