""
""

OL-STAR: Monstruozno veče Andrea Dramonda, simultanke Hardaveja i Vejtersa, slomljeni trofej... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.02.14. | 08:25

Vrlo interesantno veče u susretu Rukija i Sofmora, dok je takmičarski deo otvorio duel poznatih

Spektakl u Nju Orleansu je počeo! Prvo veče Ol-Star vikenda proteklo je u znaku duela Rukija i Sofmora NBA lige. U susretu ekipa koje su selektirale bivše zvezde najjače lige sveta, Grent Hill i Kris Veber, pobedu je odnela selekcija bivšeg igrača Detroita, Orlanda, Feniksa i Los Anđeles Klipersa - 142:136.

Apsolutni hit prve večeri bio je mladi as Detroita i zvezda Hilovog tima Andre Dramond, koji je meč završio sa 30 poena i 25 skokova. Dramond je na terenu delovao kao zver, hvatao je svaku loptu koja je išla ka košu i pogađao u duhu Ol-Star vikenda, a sa 25 skokova (14 ofanzivnih) oborio je rekord duela Rukija i Sofmora iz 2010. godine, kda je Dehuan Bler imao dve manje.

Izabrane vesti

Mlade zvezde NBA lige priredile su navijačima na tribinama i gledaocima širom sveta pravi košarkaški šou – 118 zakucavanja, 33 trojke, 14 blokada i vrlo borbenu utakmicu od prvog do poslednjeg minuta.

Vrlo interesantan okršaj imali su Tim Hardavej junior i Dion Vejters, koji su cepali mrežice sa svih pozicija i bili vrlo raspoloženi za duel koji je oduševio publiku. Ruki Njujork Niksa je meč završio sa 36 poena, od čega je čak 21 otišao na trojke (sedam ukupno). S druge strane, Vejters je ubacio “svega“ 31.

I upravo su dvojica mladih košarkaša u jednom delu druge deonice odlučili da preuzmu potpunu kontrolu nad dešavanjima na utakmici, kada su započeli svoj “1 na 1“ šou. Razmenili su nekoliko uzastopnih trojki, što je navijače podiglo na noge, kao i Kevina Duranta, koji je sedeo u prvom redu gledališta. Ipak, trenutak koji će se svakako pamtiti i prepričavati dogodio se kada je Vejters poslao svog kolegu rukija “po burek“, zbog čega je Hardavej čak i pao na parket, što je sve igrače na terenu nasmejalo do suza.

Naravno, miljenik publike u Nju Orleansu bio je niko drugi nego Entoni Dejvis, koji je izrežirao pravi mali šou u prvom poluvremenu. A sve je počelo onog trenutka kada je izblokirao šut Valančijunasa, zatim sa loptom otrčao na drugu polovinu terena, a akciju završio alej-up asistencijom za Viktora Oladipa.

Dejvis je meč završio sa 16 poena (8/14 iz igre), dok je Kris Veber napravio jednu vrlo komičnu scenu. Naime, počasni trener Rukija nije bio siguran koji od braće Plamli igra u njegovom timu, što je svima popravilo raspoloženje. Inače, Mejson je bio momak koji je igrao za bivšeg igrača Sakramenta.

Sve u svemu, viđeno je jedno vrlo zanimljivo veče, gde su neki od najboljih mladih igrača lige pokazali navijačima šta znaju i umeju i tako oduševili svet. Nažalost, nismo imali priliku da gledamo Miroslava Raduljicu, jednog od boljih rukija današnjice, kao ni Peru Antića, koji je u poslednjem momentu otkazao učešće zbog povrede.

Kao zaključak prve večeri, Andre Dramond je izabran za MVP, a njegov trofej se bukvalno raspao u trenucima kada je istu uzimao u svoje ruke...

NBA OL-STAR - UTAKMICA SOFMORA I RUKIJA

TIM HIL - TIM VEBER 142:136

Tim Hil: Barns 16, Dramond 30, (25sk), Valančijunas 4, Bil 21, Lilard 13, Vejters 31 (4/6 za tri), Džons 14, Antetokunpo 9, Ma. Plamli 4 

Tim Veber: Olinik 9, Salindžer 13, Dejvis 16, Oladipo 13, Karter-Vilijams 17, Burk 6, Adams 6, Hardavej 36 (7/16 za tri), Me. Plamli 20

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaOl starAndre Dramond

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara