"Fidel Martinez slavi pobednički gol"
"Fidel Martinez slavi pobednički gol"

Oluja u žutom: Pomahnitale Ekvadorce nema ko da zaustavi! Ovako nikad nisu počeli kvalifikacije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.15. | 09:07

Remi Čilea i Kolumbije, sila prirode opet pomogla Bolivijcima…

Fidel Martinez slavi pobednički golOluja u Kitu. To Urugvaj nije mogao da preživi. Ne bi, čini se, ni bolje reprezentacije. Ekvador je prosto oduvao sa terena Edinsona Kavanija i duštvo, iako rezultat trećeg kola južnoameričkih kvalifikacija za Prvenstvo sveta u Rusiji 2018. godine deluje kao optička varka da su gosti imali nekakve šanse - 2:1.

Zapravo, nisu. Selekcija Gustava Dominga Kvinterosa (bolivijskog stručnjaka rođenog u Argentini) delovala je moćno, razvijala opasne napade sa oba boka, uputila čak 20 šuteva ka golu Fernanda Muslere i mada je čuvar mreže Galatasaraja imao i nekoliko dobrih odbrana, a i dodatnog posla, dva puta je morao da poklekne. To je bilo dovoljno Ekvadorcima da slave treću vezanu pobedu u takmičarskim mečevima i tako zabeleže najbolji start u istoriji kvalifikacija.

Izabrane vesti

Posle Argentine i Bolivije, Ekvadorce je ka slavlju poveo napadač Espanjola Felipe Keisedo, Edinson Kavani je uspeo da postigne prvi takmičarski gol za Uruse još od Mundijala i duela sa Kostarikom (njegov 28. gol za reprezentaciju, čime se izjednačio sa legendarnim Anhelom Romanom), ali dvostruki prvak planete nije imao rešenje za napadače domaće selekcije, pa je napadač Pumasa Fidel Martinez posle pet preciznih hitaca u prijateljskim pogodio i u jednoj utakmici koja je važna.

U derbiju večeri Čile i Kolumbija osvojili su tek po bod u Santjagu. Prvak Južne Amerike je posle silovitog starta i pobeda nad Brazilom i Peruom bio na dobrom putu da upiše he-trik. U završnom minutu prvog dela Arturo Vidal je glavom iz peterca doneo prednost, ali su Kafeterosi preko Hamesa Rodrigeza sredinom drugog dela, posle velike greške odbrane, uspeli da poravnaju i tako izbegnu drugi uzastopni poraz.

Bolivija je u La Pazu opet iskotristila prednost prirode i na nadmorskoj visini od 3.640 metara razbila Venecuelu - 4:2, uz dva pogotka Rodriga Ramalja.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL - JUŽNOAMERIČKA ZONA, TREĆE KOLO

Četvrtak:

Bolivija -Venecuela 4:2 (3:1)
/Ramaljo 19, 45+1, Arse 23 pen, Kardozo 48 - Rondon 31, Blanko 55/

Ekvador - Urugvaj 2:1 (1:0)
/Kaisedo 23, Martinez 59 - Kavani 49/

Petak:

Čile - Kolumbija 1:1 (1:0)
/Vidal 45 - Rodrigez 68/

Subota:
01.00 Argentina - Brazil
03.15 Peru - Paragvaj

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Kolumbijereprezentacija Ekvadorareprezentacija Čileareprezentacija Bolivijemeđunarodni fudbalkvalifikacije za prvenstvo svetakvalifikacije za Mundijal 2018Južna AmerikaFidel MartinezFelipe Kaisedo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara