""
""

On je brazilsko božanstvo Rambo Petković! Kakav li je osećaj kada si idol fudbalskom velemajstoru... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.09.15. | 16:07

Čovek kojem se klanjaju milioni navijača odaje priznanje srpskom asu i kaže da je bila privilegija trenirati sa njim

Biti kuvar u Etiopiji, vodoinstalater u Sudanu ili košarkaš u Japanu nije neki poseban podvig. Biti fudbaler u Brazilu je već nešto. Biti fudbalski idol u Brazilu se već graniči sa globalnom histerijom. Biti fudbalski idol u Brazilu, a da niste Brazilac je naučna fanastika koju je ostvarila nekolicina fudbalera!

Izabrane vesti

Ali samo jedan čovek koji nije Brazilac može da bude idol brazilskim fudbalerima koji su idoli milionima navijača – Dejan Rambo Petković!

„Peće“ kako mu Brazilci tepaju ili „craque“ (izraz koji koriste za one najveće poput Ronalda, Ronaldinja ili Nejmara op. aut.) odavno je ispisao unikatnu stranicu ne samo brazilskog, već i svetskog fudbala. U svojoj zemlji nije dobio priliku, ali to je neka druga priča i kakav nam je fudbal ne treba ni da nas čudi...

Uspeo je u zemlji gde je fudbal religija. Uspeo je u klubu s najviše navijača na svetu. Čak ni činjenica da je igrao za najveće rivale mu nije pomračila slavu. Za 40.000.000 i kusur Flamengovih navijača „Peće“ je fudbalsko božanstvo. Čak i za neke od velikih fudbalskih zvezda.

Najpopularniji klub na svetu u kojem je srpski „craque“ postao idol

O Rambovoj veličini najbolje govori poruka koju je na društvenoj mreži Instagram ostavio legenda Aleks. Fudbalski velemajstor, idol mnogih Brazilaca i još više idol Fenerbahčeovih navijača.
„Nisam mnogo igrao u timu sa mojim idolom. Ali sam imao privilegiju da u 12 mečeva nosim taj dres i da u nekima od njih zaigram sa srpsko-bajano-karioka (Bajano i Karioka nadiomak za ljude iz države Baija i Rio de Žaneira op. aut.) gromadom  „Pećeom“! Jedna od najlepših uspomena tokom mojih dva meseca  u Flamengu su treninzi s njim dok smo vežbali slobodne udarce. Ljudi u Krisijumi danas imaju privilegiju da uživaju u tome i uče od njega. Kako samo udara loptu...“, poručio je Aleks koji je za reprezentaciju Brazila odirgao 49 mečeva, a verovatno bi i više da mu konkurencija nisu bili Ronaldinjo, Kaka, Žuninjo, Ze Roberto...

Kada je Aleks već podsetio na majstorisje Ramba da se i mi podsetimo gola koji se u Brazilu smatra istorijskim. Rambovog gola za titulu Flamenga u 89. minutu protiv omraženog rivala – Vaska.

 


tagovi

međunarodni fudbalJužna AmerikaFlamengoDejan Rambo PetkovićBrazilAleks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara