"Šampioni: Fudbaleri Meksika"
"Šampioni: Fudbaleri Meksika"

Ovoga puta im sudija nije pomagao: Rafal Sombrerosa za desetu tutulu šampiona Severne Amerike! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.07.15. | 08:55

Meksiko savladao Jamajku (3:1) u finalu Gold kupa

Šampioni: Fudbaleri Meksika

Meksiko je novi šampion Severne Amerike! Andres Gvardado, Hesus Korona i Oribe Peralta pogađali su za trijumf nad Jamajkom od 3:1 u finalu Gold kupa i desetu titulu kontinentalnog prvaka. 

Izabrane vesti

Za razliku od polufinala gde su savladali Panamu posle produžetaka i pomoći američkog sudije Gajgera, ovoga puta im asistencija arbitara nije bila potrebna, jer su u borbi za trofej zgromili autsajdere sa Jamajke.

Tražeći svoj treći trijumf u poslednja četiri finala ovog takmičenja, Sombrerosi su poveli u 31. minutu, kada je posle centaršuta Pola Agilara lopta sela na volej Gvardadu, koji ju je smestio pod prečku za 1:0. Već početkom drugog dela. u 47. minutu, Meksiko je dulplirao prednost, a strelac je bio Hesus Korona, koji je ukrao loptu štoperima Jamajke i finim udarcem matirao Rajana Tompsona. Svaka dilema oko pobednika otklonjena je u 61. minutu, kada je Peralta iskoristio novi kiks štopera Jamajke i pogodio za 3:0.

Uprkos porazu, izabranici Vinija Šefera imali su solidan turnir na kome su napravili iznenađenje i eliminisali čak i domaćina SAD. Stigli su i da se golom „ispišu“ sa ovog šampionata, a utešni pogodak za Rege bojse delo je Darena Matoksa u 80. minutu. 

(FOTO: Action Images)  


tagovi

Meksikomeđunarodni fudbalJamajkaGold kup finale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara