Paspalj: Sramota, možda ljudima iz Evrolige sve ovo dosadi

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.19. | 10:56

„Zvezda je potpuno zasluženo šampion“, poručio je legendarni as

Crvena zvezda je vratila krunu Jadranskog šampiona, ali se tri dana posle majstorice regionalnog takmičenja u Pioniru i dalje najmanje priča o košarci. Međusobne optužbe predstavnika crveno-belih i podgoričke Budućnosti, pretnje o napuštanju takmičenja i zvanična saopštenja o nemilim događajima dominiraju u gotovo svim medijima.

Logičan nastavak svega viđenog u trećem i petom meču. Iziritiran svim incidentima je i amsador Jadranske lige, legendarni Žarko Paspalj.
„Tako će biti sve dok vlasnici i predsednici klubova ne pronađu želju i volju da se ovo zaustavi. Druga opcija je da ljudima iz Evrolige sve dosadi, jer ovo je sramota za košarku. Neću da komentarišem što je i kako bilo, ali rešenje mora da se nađe“, rekao je u razgovoru za podgoričke Vijesti legendarni Paspalj.

Izabrane vesti

On je rekao da dešavanja u finalnoj seriji ne idu u prilog budućnosti ABA lige.
„Prošle sezone nisam bio tu, ali sam čuo šta se dešavalo u finalu. Nastavilo se i ove godine, to nije u skladu sa kvalitetom, a posebno reputacijom košarke u regionu. Ona se makar kao senka pojavljuje zbog ugleda ozbiljnih igrača koji su izašli sa ovih prostora“.

On je dodao da je sportska atmosfera vladala tokom četvrtog meča, zatim i istakao da je Crvena zvezda zasluženo stigla do trona.
U finalu bi trebalo da budu takmičarske utakmice, da bude prava konkurencija, ali toga nije bilo. Tri poraza Budućnosti sa toliko velikom razlikom su neočekivana, ali je Zvezda potpuno zasluženo tako ubedljivo trijumfovala. To je izborila ozbiljnom igrom, pristupom i zalaganjem. Zašto je razlika bila takva, na svakom timu je da rekapitulira i da vidi gde je grešio“.


tagovi

Žarko Paspalj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara