Pavkov i Jovančić podebljali kandidaturu za najjaču postavu: Zvezdina rutina u Šapcu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.10.18. | 18:17

Crveno-beli sigurni na gostovanju Mačvi – 2:0

Možda ih rivali u Ligi šampiona školuju i šalju na popravne ispite, ali fudbaleri Crvene zvezde su u domaćem ataru đaci – odlikaši! Četiri dana posle teškog poraza na Enfild Roudu, tim Vladana Milojevića upisao je još jednu prvenstvenu recku i večitom rivalu iz Humske pobegao na velikih 11 bodova prednosti.

Davno isteknutu kandidaturu za članove najjače postave u gradu na Savi još jednom su crvenim flomasterom podebljali napadač Milan Pavkov i vezista Dušan Jovančić. Upravo su pomenuti igrači pravovremenim golovima ubili nadu tima Darka Vešovića da može da reprizira martovsku senzaciju iz kupa Srbije. Crvena zvezda je večeras bila čvršća, brža i jača, dobivši na suvi kvalitet u prvom poluvremenu solidno postavljene domaćine. Ipak, Milan Pavkov se odužio za poverenje nebeskim skokom, zatim je Dušan Jovančić demonstirao suvu fudbalsku eleganciju. Prevario je Puletića i ispisao ime pobednika. Na kraju: Mačva – Crvena zvezda 0:2.

Izabrane vesti

Daleko od toga da šaka Vladana Milojevića može da bude puna brade zbgo svega viđenog u Šapcu... Međutim, ako nije bila kreativna igra Crvena zvezda je bila konstatna.

Mnogo toga je u večerašnjem okršaju kraj Save podsećalo na martovski duel iz kupa istih rivala. Fudbaleri Mačve su znalački sitnim faulovima, van opasne zone, isekli na fronce kreaciju ekipe Vladana Milojevića. Na teškom terenu u gradi na Savi nismo mogli da vidimo fudbalsku poeziju. Ali jesmo borbu, jake duele i veliki broj pokušaja iz prekida.

Bez pomoći Marka Marina i Ričmonda Boaćija, Vladan Milojević je pikirao Milana Pavkova kao glavnog aduta sposobnog da jakim telom i igrom u vazduhu razbije defanzivni bedem tima Darka Tešovića. Tako je i bilo. Šapčani su na krilima Milana Gavrića pretili Zvezdi, vešto se branili, ali su aterirali posle nebeskog leta Milana Pavkova.

Zvezdin Kursula je u 15.minutu promašio lepu priliku nakon što je otresao Pejovića, ali u drugoj situaciji bio je nepogrešiv. Posle centaršuta Veljka Simića nadskočio je na drugoj stativi Mladena Lazarevića i pogodio dalji ugao Puletićevog gola. Imao je taj pogodak dejstvo bronhi bombona za Vladana Milojevića koji je prvi put u karijeri za direktnog rivala imao venčanog kuma Darka Tešovića.

Pored gola Milana Pavkova malo toga je moglo da se vidi u prvom poluvremenu. Zvezda je imala inicijativu, ali nije delovala kao mašina koja će samleti Šapčane. Pamtiće se poništen pogodak Bena (čini se da nije bio ofsajd), kao i pokušaj Gavrića koji je osujećen dobrom intervencijom Milana Borjana.

Sa minimalnim vođstvom u rukama igrači Crvene zvezde su delovali mnogo sigurnije. Koristili su prostor koji su im ostavljali rivali za brže i tečnije akcije. Mirisalo je na pogodak i mnogo pre 61.minuta. Tada je Ben lepo uposlio Jovančića, a nekadašnji kapiten Vojvodine je prebacio Puletića. Njegov drugi ovosezonski pogodak.

Tada je već bilo jasno da će Crvena zvezda stići do 12. prvenstvene pobede.

MAČVA – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

/Pavkov 38, Jovančić 60/

Stadion: Gradski

Gledalaca: oko 5.000

Sudija: Ilija Brdar

MAČVA (4-3-3): Puletić – Pejović, Jovanović, Ristivojević, Lazarević (od 59. Milosavljević) – Ivić (od 78. Babić), Adamović (od 70. Gemović), Gigić – Gavrić, Tošić, Đoković.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Degenek, Savić, Gobeljić – Jovančić, Krstičić (od 80. Čaušić) – Ben, Ebesilio (od 76. Srnić), Simić – Pavkov (od 77. Stojiljković).

SRBIJA 1 - 13. KOLO

Subota

Zemun – Voždovac 2:1 (2:1)
/Mrkaić 5, 17 – Ješić 10/

Partizan  Napredak 1:1 (1:0)
/Nikolić 12 - Vukanović 62/

Radnik Surdulica - Čukarički 1:0 (1:0)
/Stojanović 86/

Rad - Radnički Niš 0:0

Vojvodina - Dinamo Vranje 2:0 (2:0)
/Eze 34, 45+3/

Bačka - Proleter 0:1 (0:1)
/Čolović 2/

Nedelja
Mačva - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
/Pavkov 38, Jovančić 61/

Mladost Lučani - Spartak Subotica 2:1 (1:0)
/Pejović 45pen, pen – Denković 90pen/

 


tagovi

Milan PavkovDušan JovančićVladan MilojevićDarko Tešović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara