Pitešti ne zna za poraz kod kuće

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.10.18. | 09:18

Petrolul na teškom gostovanju

Rumunija je možda i najinspirativnija i "najkreativnija" zemlja na ovim prostorima kada je reč o fudbalu. Brdoviti Balkan je neiscrpan izvor zanimljivih, blesavih i neverovatnih priča, ali kao da većina njih dolazi od naših istočnih komšija. Fudbal im ne obiluje kvalitetom, pojavi se tu poneki dobar igrač, ali zanimljivosti, bizarnosti i kontroverzi im ne manjka. Sudije, sporne odluke, sumnjive zabrane igračima da igraju protiv bivšeg kluba, vlasnici i biznismeni na ivici zakona, a pored svega toga tu su i nesvakidašnje priče koje stoje iza brojnih klubova...

Pisali smo već o Ripensiji iz Temišvara, prvom profesionalnom rumunskom klubu i njegovom sukobu sa komunistima, Hermanštatu, klubu nemačkih doseljenika, igraču koji je snimao reklamu sa Lionelom Mesijem, a pominjali smo i ludu priču u vezi sa derbijem druge ligeNa otvaranju 10. kola Lige 2 susreću se Pitešti, jedan od aktera pomenutog derbija, i Petrolul (16.00). 

Izabrane vesti

Pitešti je dosad osvojio 18 bodova, a kod kuće još uvek nije doživeo poraz (četiri pobede i jedan remi). Na svom stadionu primio je samo jedan gol. Petrolul na kontu ima bod više, a dosad na strani ima polovičan učinak (dva trijumfa i isto toliko poraza). Inače, u dosadašnjih nekoliko domaćinstava pristalice Piteštija razvijale su gomilu zastava, pomoću kojih su prozivale rumunski savez zbog silnih komplikacija oko Arđesove licence, zbog koje ovaj tim nije mogao u najjači rang. Savez je istrpeo prve udarce, ali je već posle drugog ispada navijača kaznio Pitešti sa 2.000 leja, što je 430 evra.

Ludi Rumuni...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 16:00 4541 RUM 2 SCM Pitesti - Petrolul kmb 1X&2+ 1,78
Ukupna kvota1,78

RUMUNIJA 2 - 10. KOLO:

16.00: (2,50) SCM Pitešti (3,15) Petrolul (2,75)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeRumunija 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara