PLUS-MINUS: Murić bi mogao da zablista, Kol je Repešin kec u rukavu

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.03.19. | 13:59

Ko bi mogao da zasija, a ko da podbaci u veoma važnom susretu u Zagrebu?

Dva puta smo ove sezone gledali dramu u okršajima između Cedevite i Budućnosti, a ni večeras ne bi trebalo da bude ništa drugačije. Ovoga puta, međutim, meč ima dosta veću težinu, jer je ulog plasman u finale i mogućnost da se ponovo zaigra u Evroligi. Da li će pritisak koji nosi ovaj meč staviti lance na ruke nekim igračima, ostaje da vidimo. Neko će morati da povuče kola napred u oba tima.

Goga Bitadze (Budućnost Voli) - plus, granica 12,5

Izabrane vesti

Gruzin je pokupio laskavo prizanje za najboljeg igrača u regularnom delu sezone u ABA ligi, a sada je vreme da se to priznanje opravda. Bitadze se odlično snašao i u ekipi Mega Bemaksa, a kasnije se brzo uklopio sa saigračima iz Budućnosti. Prosečno je ove sezone beležio 16,3 poena po utakmici, pa je za očekivati da ponovo prebaci granicu koja je ponuđena.

Džejkob Pulen (Cedevita) - minus, granica 16,5

Budućnost će sigurno najviše pažnje obratiti na američkog igrača sa gruzijskim pasošem, pa zbog toga ne treba očekivati dosta poena od najboljeg košarkaša Cedevite. Realnije je da Pulen na ovom meču prebaci granicu po broju asistencija koja iznosi 2,5, jer će sigurno biti pod velikim pritiskom i moraće da u nedostatku rešenja proigrava ostale saigrače.

Džastin Kobs (Cedevita) - plus, granica 13,5

Pošto će Pulen biti zatvoren, to će ostaviti više prostora za Džastina Kobsa. Amerikanac je u dva susreta protiv crnogorske ekipe zabeležio čak 41 poen, pa bi i večeras mogao da prebaci navedenu granicu. Nalazi se u sasvim solidnoj formi, pa je u tri od poslednja četiri kola regularnog dela sezone bio dvocifren.

Noris Kol (Budućnost Voli) - plus, granica 15,5

Kol se pokazao kao odlično pojačanje za ekipu iz Morače. U regionalnoj ligi je u devet odigranih mečeva samo jednom propustio da zabeleži dvocifren učinak, protiv FMP-a u Železniku, u 15. kolu. Već u narednom kolu u Podgorici protiv Cedevite je odigrao sasvim solidno i imao korektan učinak - 14 poena, 3 skoka i 3 asistencije. Večeras bi on mogao da bude kec u rukavu za tim Jasmina Repeše koji traži brejk na ovom teškom gostovanju.

Edo Murić (Cedevita) - plus, granica 7,5

Murić bi mogao da zablista. U poslednja četiri kola regularnog dela sezone pružio je možda i najbolje partije u sezoni. Odigrao je samo jedan duel protiv crnogorske ekipe ove godine kada je Cedevita poražena u Podgorici, ali je i tada zabeležio „čistu desetku“, ubacivši 10 poena. Slaven Rimac će možda morati da prenese deo tereta na Murića, ukoliko Budućnost uspe da ograniči najvažnije košarkaše Zagrepčana.

Edvin Džekson (Budućnost Voli) - minus, granica 10,5

Francuz ove sezone igra po principu toplo-hladno, jer taman nakon što veže nekoliko dobrih partija, usledi strmoglav pad. Generalno, Džeskon igra nešto slabije protiv timova iz gornjeg dela tabele regionalne lige. Nastupio je na susretu protiv Cedevite u Zagrebu u prvom delu sezone kada nije imao istaknut učinak i tada je ubacio svega šest poena, dok je u uzvratnom meču u Podgorici bio nešto bolji sa 11.

ABA LIGA - IGRAČI

A. Stipanović (Cedevita): 1,85 (granica 8,5) 1,85
F. Krušlin (Cedevita): 1,85 (granica 7,5) 1,85
E. Kuk (Cedevita): 1,85 (granica 12,5) 1,85
N. Gordić (Budućnost Voli): 1,75 (granica 6,5) 1,95
K. Klark (Budućnost Voli): 1,85 (granica 6,5) 1,85
E. Klark (Budućnost Voli): 1,85 (granica 12,5) 1,85


ABA LIGA - PRVI MEČEVI POLUFINALNE SERIJE:

Subota

Crvena zvezda - Partizan 106:101 (posle produžetka) /u seriji 1:0/
/Beron 23 - Marinković 20/

Ponedeljak

19.00: (2,10) Cedevita (14,0) Budućnost (1,85)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto Star Sport


tagovi

Edo MurićNoris Kol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara