"Nikola Jakšić"
"Nikola Jakšić"

Počeo prelazni rok i u vaterpolu: Kapiten Partizana u Ferencvarošu, Boba Nikić ide na Maltu

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.05.17. | 11:16

Novi klub ima i Nikola Rađen

Nikola JakšićVaterpolo sezona približava se vrhuncu. U finalu Lige šampiona, danas od 16.45 u Budimpešti, dobićemo novog prvaka Evrope, ali paralelno za mečom Solnok - Jug vrednom titule, zanimljive informacije stižu po pitanju prleaznog roka.

Razumljivo, u centru pažnje su naši igrači. Reprezentativasc Nikola Jakšić, koji iza sebe ima uspešnu sezonu u Partizanu, s kojim je zagrlio duplu krunu, objavio je da se seli u Mađarsku. U narednoj sezoni nosiće kapicu Ferencvaroša, gde će biti predstavljen u ponedeljak.
Moj novi klub pravi jak tim. Biće tu Stefan Mitrović, stiže i Slobodan Nikić. Naravno, nikad neću zaboraviti Partizan“, poručio je za Sportski žurnal 20-godišnji Jakšić, koji će potpisati ugovor na dve godine, posle pet trofeja sa crno-belima

Izabrane vesti

Slobodan NikićDoskorašnji reprezentativac Slobodan Nikić, koji je minulu sezonu igrao za OCS ostaje u Mađarskoj, ali se seli u pomenuti Ferencvaroš. Doduše, tek od jeseni, pošto je dogovorio kratkotrajnu saradnju sa jednim klubom sa Malte. Što je, inače, praksa za priznate vaterpoliste da u međusezoni potraže angažman u kome mogu dodatno da zarade.
Igraću u prvenstvu Malte. Koliko znam tamo će biti i Boris Vapenski“, rekao je 34-godišnji centar, najtrofejniji vaterpolsita naše reprezentacije svih vremena sa ukupno 30 odličja sa najvećih takmičenja.

Nikola Rađen i Gojko Pijetlović na Fajnak siksu u BudimpeštiNovi klub pronašao je i Nikola Rađen (32). Nekadašnji prvotimac Vojvodine, Partizana i Crvene zvezde, koji je, pošto mu je istekla suspenzije FINA, igrao za rumunsku Oradeu, seli se u Rusiju. Igraće za moskovski Dinamo.
Dogovor je, zasad, na jednu sezonu, ali ćemo brzo razgovarati o dužoj saradnji. Igrao sam u Grčkoj (Olimpijakos), Rumuniji, sad je na redu Rusija. Dinamo želi da napravi dobar tim, nadam se da će uspeti u tome“, rekao je Rađen.

(FOTO: MN Press)


tagovi

vaterpoloSlobodan NikićNikola RađenNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara