""
""

Pokažite ko je bolji!

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.05.17. | 09:56

Zoran Milinković veruje da će finale kupa (18 časova, TV Arena) odlučiti Đurđević i Leonardo, Slaviša Stojanović se uzda u Boaćija

Vreme je za fudbal, vreme je za još jedan duel Partizana i Crvene zvezde. Četvrti u ovoj sezoni. Nominalni domaćin finala Kupa želi da potvrdi dominaciju, dok crveno-beli žele da povrate ponos izgubljen slabim prolećnim izdanjima.

Večiti rivali se deseti put sastaju u finalnoj predstavi masovnijeg takmičenja. Mnogo toga je poznato kada su u pitanju sudari crno i crveno-belih... Ali ponoviće se pričaćeti detaljima čiju srž su pokušali da objasne nekadašnji treneri Partizana i Crvene zvezde, Zoran Milinković i Slaviša Stojanović, u razgovoru za Sportski Žurnal.

Izabrane vesti

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL PARTIZANA I CRVENE ZVEZDE

Nije tajna, niti epohoalno otkriće: psihološka prednost, izazvana osvajanjem šampionske titule, u večerašnjem finalu kupa biće na strani Partizana. U to veruje i nekadašnji strateg crno-belih Zoran Milinković, čovek koji je 2015.godine doneo titulu na crno-belu stranu Topčiderskog brda, a potom trasirao put Parnom valjku do Liga Evrope.
„Motiva je napretek na obe strane, kao i decenijama unazad, s tim što u kup finalu sve stane u 90 minuta. Tad najčešće sitni detalji odluče pobednika, ekipna ili individualna nadahnutost. Kada nekom sve ide od noge i deluje nezaustavljivo. Biće top utakmica, pretpostavljam. Bolje rečeno - priželjkujem“, poručio je Zoran Milinković.

PARTIZAN – TIM ZA FINALE: Dvojica debitanata protiv Zvezde! Nema Tavambe, igra Mihajlović

Crno-beli nemaju potrebu da bilo šta menjaju. Tim je pod Markom Nikolićem dobio automatizam i crtu pobednika o čemu svedoči podatak od 36 mečeva bez poraza. Ipak, Milinković podvlači i Zvezdine dobre strane.
„Partizan, logično, nema razloga da menja igru - dobitnu i naposletku trofejnu. Nikolić i prvotimci su svoj na svome i nakon impresivne sezone, posebno u finišu, puni samopouzdanja. S druge strane Đurovski je malo vremena sa ekipom“

Međutum svaka priča navijača Partizana počinje i završava se velikim očekivanjima. Posebno kada se povede reč o Leonardu i Đurđeviću.

„Veće srce, veća glad za pobedom. Vaja non stop biti u opciji igre, koncentrisan na svaku loptu. Rivali neka razmišljaju kako da zaustave Leonarda i Đurđevića. Momci realno kidaju“, jasan je Milinković.

O psihološkoj prednosti Partizana govorio je i nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde Slaviša Stojanović. Uz ogradu da njegov bivši tim ima dovoljno aduta da slavi u Humskoj.

„Partizan je u boljoj formi, Janković sve više dolazi do izražaja, opasan je sa asistencijama. U Zvezdinoj krilnoj formaciji Plavšić je bio najkonstantniji, ostali su se menjali. Leonardo je opasan, bez obzira na špicu ili na boku“, poručio je Slaviša Stojanović.

Čovek koji je posle šest sušnih sezona doneo šampionski pehar na Marakanu najviše nade polaže u Ričmonda Boaćija.
„Jedini je opravdao zašto je doveden. Došao je da daje golove i daje ih, nema filozofije. Ulazi u šanse, kvalitetan je špic i verujem da bi mogao da reši pobednika“, jasan je Slaviša Stojanović.

CRVENA ZVEZDA - TIM ZA FINALE: Ristić u vezi, Milić i Plavšić po strani

On smatra da je izostanak Everotona veliki hendikep za Partizan.
„Mnogo im znači u derbi utakmicama, u manjim mečevima ne toliko. Najbolji je destruktivni igrač u ligi, radi mnogo nevidljivog posla na polju agresije. Preseče bezbroj napada“, jasan je Stojanović.

(Foto MN Press, Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaLeonardo da Silva SouzaFK PartizanSlaviša StojanovićSuperligaUroš ĐurđevićZoran Milinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara