""
""

Potpisano: Čelsi ima novog golmana

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.10.15. | 19:15

Marko Amelija zadužio dres sa brojem 22, moguć debi već protiv Aston Vile

Završeno je. Čelsi ima novog golmana. Kao što se i očekivalo, Marko Amelija (33) je potpisao ugovor sa Plavcima, među koje je stigao kao slobodan igrač.

Žoze Murinjo je na taj način iskoristio činjenicu koju dozvoljavaju propisi FIFA, da jedan novajlija  mimo prelaznog roka može da stigne u bilo koji klub, a s obzirom da je Tibo Kurtoa i dalje povređen i neće braniti do decembra, izbor je pao na nekadašnjeg čuvara mreže Milana, kome je leto istekao ugovor sa Peruđom, pa već nekoliko dana trenira sa Plavcima.

Izabrane vesti

Amelija je u četvrtak dogovorio uslove saradnje i potpisao ugovor do kraja sezone. Postao je sedmi italijanski golman u Premijer ligi svih vremena, s obzirom da su pre njega od 1992. do danas u Engleskoj branili Klaudio Kudićini, Vito Manone, Mateo Sereni, Marko Ambrosio, Masimo Taibi i Danijele Padeli.

Zadužio je nekadašnji golman Livorna (strelac onog izjednačujućeg gola protiv Partizana u Ligi UEFA 2006), Đenove, Milana i Peruđe dres sa brojem 22, a klub sa Stamford bridža je potvrdio da će biti u konkurenciji za premijerligaški duel sa Aston Vilom 17. oktobra u Londonu. Mada, logično je očekivati da i na tom meču brani Asmir Begović, koji je priliku dobio upravo posle povrede Kurtoe.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images) 


tagovi

Premijer ligaMarko AmelijaEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara