""
""

Poznato i drugo polufinale Istoka! Džezeri nisu odsvirali Klipersima, gledaćemo majstoricu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.04.17. | 08:19

Boston i Vašington noćas došli do pobeda koje su ih odvele dalje

Na Istoku se sve zna! U polufinalu konferencije igraće Boston Seltiksi i Vašington Vizardsi, odnosno Klivlend Kavalirsi i Toronto Raptorsi! 

Vašington je noćas po četvrti put savladao Atlantu. Ovoga puta bilo je 115:99 u gostima, a za to je pre svega zaslužan neverovatni Džon Vol koji je postigao čak 42 poena. Vizardsi su tako došli do trijumfa u seriji od 4:2.

Izabrane vesti

Pobeda gostiju nije dolazila u pitanje, osim možda u trećoj deonici koju su Hoksi dobili sa 12 razlike. Tada se upalio alarm, Volu je sve vreme pomagao Bredli Bil koji je na kraju utakmice imao na svom skoru 31 poen. Bilo je to mnogo više nego što je Atlanta mogla da izdrži.

Za nju je ovde kraj takmičenja.

Za kompletiranje ovog polufinalnog para na Istoku pobrinuo se Boston koji je pokazao zbog čega je bio prvi u ligaškom delu. Razbio je Čikago u gostima s 105:83, slavio s 4:2 u seriji i zakazao duel sa Vašingtonom.

Boston je na ovom meču igrao kao pravi tim, imao vođstvo i do 30 razlike, a do trijumfa su ga vodili Bredli sa 23 poena, Grin sa 16, te Krauder, Horford i Tomas sa po 12.

Čikago je uspeo da se drzne tek u poslednjoj deonici, ali tada je već bilo jasno da od povratka i preokreta neće biti ništa.

Ako je Istoku sve poznato - na Zapadu nije. Zna se da jedan polufinalni par čine Hjuston Rokitsi i San Antonio Sparsi, ali Golden Stejt još nije dobio svog parnjaka jer će se u duelu Jute Džez i Los Anđeles Klipersa igrati majstorica. 

Trenutno je 3:3 u seriji, a tome je doprineo brejk koji su Klipersi noćas napravili slavivši 98:93 na gostovanju.

Juta jeste imala raspoloženog Hejvorda, ali su Klipersi imali Krisa Pola koji je sa 29 poena, osam asistencija i tri skoka bio pravi lider svog tima.

Bilo je neizvesno do poslednje deonice koju je Juta čak i dobila, ali su Klipersi održali prednost koju su napravili u 2. i 3. četvrtini i došli do pobede koja ih je ostavila u ovoj sezoni NBA lige.

Sedmi meč ovih rivala na programu je 1. maja.

NBA - REZULTATI

Atlanta - Vašington 99:115 (ukupno 2:4 - kraj serije)
/Milsap 31 - Vol 42/

Čikago - Boston 83:105 (ukupno 2:4 - kraj serije)
/Batler 23 - Bredli 23/

Juta - Los - Anđeles Klipers 93:98 (ukupno 3:3, igraće se majstorica)
/Hejvord 31 - Pol 29/

POLUFINALE ISTOKA

Boston Seltiks (1) - Vašington Vizards (4)

Toronto Raptors (3) - Klivlend Kavalirs (2)

POLUFINALE ZAPADA

Golden Stejt Voriors (1) - Juta Džez/Los Anđeles Klipers

Hjuston Rokits (3) - San Antonio Spars (2)

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Boston SeltiksDžon VolJuta DžezNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara