"Trenutak odluke"
"Trenutak odluke"

Prokletstvo tehnologije: Oklahoma u poslednjoj sekundi dala koš, ali sudije rekle: Ne važi se (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.04.16. | 08:44

Dalas na kontroverzan način izjednačio u seriji, poravnao i Toronto protiv Indijana, Golden Stejt lako do 2:0

Trenutak odlukeKakva drama u Oklahomi! A iz nje se Dalas vraća uzdignutih ruku. Košarkaši iz Teksasa uzvratili su udarac  i posle poraza od 38 poena razlike u prvoj, pokazali u drugom meču četvrtfinala Zapadne konferencije da na njih i te kako može da se računa. Divlja telad su dobila Oklahomu sa 85:84 u uzbudljivom susretu rešenom tek pošto su sudije pregledavanjem TV snimka ustanovile da je Stiven Adams zakasnio da uputi loptu ka košu.

A dao ga je. Čak su i publika u Enerdži areni i košarkaši Oklahome na trenutak pomislili da su poveli sa 2:0 u seriji, međutim, arbitrima se učinilo sumnjivim da je lopta izbačena na vreme, pogledali su snimak i procenili da je 23-godišnji centar loptu nabacio tek posle zvuka sirene.

Izabrane vesti

Da je to učinio tren ranije - važilo bi se. I postao bi junak. Umesto njega, epitet heroja meča ide uz ime Rajmonda Feltona, strelca 21 poena (imao i 11 skokova i tri asistencije), iako je poslednji šut sa linije penala promašio i tako dozvolio domaćinu da, za sedam sekundi, koliko je preostalo na satu, iz kontre postigne koš za pobedu. Koš jesu dali, ali kasno, pa je sad 1:1, a serija se seli u Dalas, gde će biti odigrana naredna dva susreta. Prvi u noći između četvrtka i petka.

Za razliku od serije Oklahome i Dalasa, sva je prilika da ona u kojoj igraju Golden Stejt i Hjuston neće biti ni približno neizvesna. Ratnici su opravdali status prvog favorita za osvajanje šampionskog naslova, u potpunosti iskoristili prednost domaćeg terena i vode sa 2:0, pošto su i sinoć bili bolj - 115:106.

Doduše, morali su da zapnu malo više nego u prvom meču, kad je bilo 26 razlike, ali su opet uspeli da slave bez većih problema. I to u odsustvu Stefona Karija, koji je zbog povrede na prvoj utakmicu ovu propustio i imaće vremena do četvrtka veče da zaleči bol u članku kako bi bio spreman za okršaj u Teksasu.

Bez Karija na parketu, ulogu lidera tima preuzeo je Klej Tompson, ispalio 34 poena (imao i pet asistencija), te u saradnju sa Andre Igudalom (18 poena) i Drajmondom Grinom (12 koševa, 14 skokova) umirio Hjuston, u čijem timu je očekivano najraspoloženiji bio Džejms Harden (28 poena, 11 skokova).

Na istoku je Toronto uspeo brzo da se oporavi od šokantnog poraza iz prvog meča i pobedom nad Indijanom (98:87) poravna rezultat u četvrtfinalnoj seriji na 1:1. Blistao je litvanski centar Jonas Valančijunas dabl-dabl učinkom od 23 poena i 15 skokova. Indijana će biti domaćin u naredna dva susreta.

NBA PLEJ-OF

Toronto - Indijana 98:87, rezultat u seriji 1:1
/Valančijunas 23 - Džordž 28/

Oklahoma - Dalas 84:85, 1:1
/Durant 21 - Felton 21/

Golden Stejt - Hjuston 115:106, 2:0
/Tompson 34 - Harden 28/

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Stiven AdamsNBA ligaKlej TompsonJonas ValančijunasIndijana PejsersHjuston RoketsDžejms HardenDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara