""
""

Proradio Kejn i poslao Everton u prosek! Lakazet i Velbek se dobro slažu, Morata sve bolji - Čelsi sve jači

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.09.17. | 17:54

Ubedljiv trijumf Totenhema na Gudisonu, lagana pobeda Tobdžija i nova tri boda za šampione

Podesio je Hari Kejn nišanska sprave i uništio Everton. Totenhem je lakše nego što se očekivalo pregazio Everton na Gudison Parku sa 3:0 uz dva gola probuđenog napadača. Arsenal je lako izašao na kraj sa Bornmutom (3:0) uz odličnu partiju tandema Velbek - Lakazet, dok je Čelsi iščupao pobedu od 2:1 u Lesteru.

Izabrane vesti

Uzalud silna ulaganja, Everton savije kičmu čim naleti na jačeg rivala. Osuđeni su na život u proseku i teško da i pored svih pojačanja mogu bolje od sedmog mesta. Posle Mančester Sitija i Čelsija, meru im je uzeo i odlični Totenhem. Bez gola na tri meča u avgustu, Hari Kejn je proradio u septembru i izrešetao ekipu Ronalda Kumana. Kejn je u 28. minutu postigao spektakularan gol razornim udarcem iskosa sa skoro 30 metara. Možda je i hteo da centrira, ali je na kraju napravio majstoriju. bio mu je to 100. gol u 169 mečeva za Sparse, Primera radi, Anriju je u Arsenalu bilo potrebno 12 utakmica više za istu brojku. Potom je Kristijan Eriksen duplirao prednost u finišu poluvremena pošto je Pikford odbio šut Dejvisa. Na kraju je Dejvis lepo asistirao Kejnu za 3:0 i ubedljivu pobedu Poketinovog tima.

I Totenhemov gradski rival Arsenal je obradovao navijače ubedljivom pobedom i lepom igrom. Tobdžije su dekalsirale Bornmut uz odličnu igru tandema Velbek - Lakazet. Engleski napadač je prvo uz dosta sreće zahvatio loptu glavom i načeo goste sa juga. Potom je dodao do Lakazeta koji je sjajnim udarcem sa 18 metara postigao divan gol, da bi na početku drugog poluvremena Velbek preciznim šutem iskosa stavio tačku posle dodavanja Ramzija.  

Više se mučio treći londonski velikan Čelsi. Šampion je pobedio Lester u gostima sa 2:1. Na sličan način kao što je prošle godine osvajao bodove oslanjajući se na Dijega Kostu, tako je i sada u Alvaru Morati dobio mašinu za golove i bodove. Španac je načeo Lisice udarcem glavom na centaršut zemljaka Aspilikuete. Potom je Kante pogodio mrežu bivšeg kluba udarcem sa distance na koji je Šmajhel morao bolje da interveniše. Ipak, Vardi je iz penala pola sata pre kraja uneo dozu neizvesnosti, pa je Čelsi na kraju grčevito branio prednost od jednog gola i uspeo da je odbrani.

Sjajan start sezone ima Votford. Bez poraza su posle četiri kola, a danas su sa 2:0 slavili na gostovanju Sautemptonu. Dukure je strašnim udarcem sa 20 metara načeo Svece, a na sličan način je Janmat u 66. minutu prihvatio odbijenu loptu i udarcem sa distance overio pobedu Stršljenova. Dušan Tadić je ušao u igru na poluvremenu, ali nije pomogao Sautemptonu.

Prvu pobedu u Premijer ligi je ostavrio Brajton. Novajlija je pregazio VBA sa 3:1. Paskal Gros je sa dva gola najavio veliki dan za Galebove, a onda je Tomer Hemed udarcem glavom overio ubedljivu pobedu. Do kraja su gosti preko Morisona stigli do počasnog gola.

PREMIJER LIGA, četvrto kolo:

Subota:

Mančester Siti - Liverpul 5:0 (2:0)
/Aguero 24, Žezus 45, 53, Sane 77, 91/

Arsenal - Bornmut 3:0 (2:0)
/Velbek 6, 50, Lakazet 27/

Brajton - Vest Bromvič Albion 3:1 (1:0)
/Gros 45, 48, Hemed 63 - Morison 77/

Everton - Totenhem 0:3 (0:2)
/Kejn 28, 46, Eriksen 42/

Lester - Čelsi 1:2 (0:1)
/Vardi 62 penal - Morata 41, Kante 50/

Sautempton - Votford 0:2 (0:1)
/Dukure 38, Janmat 66/

18.30: (6,25) Stouk (4,00) Mančester junajted (1,55)

Nedelja:

14.30: (2,40) Barnli (3,10) Kristal Palas (3,20)
17.00: (2,50) Svonsi (3,20) Njukasl (2,95)

Ponedeljak:

2004: (1,90) Vest Hem (3,50) Hadersfild (4,20)

(FOTO: Action images)


tagovi

votfordVest Bromvič AlbionTomer HemedSautemptonPremijer ligaPaskal GrosNgolo KanteLester SitiHari KejnEvertonEngleskaDani VelbekČelsiBrajtonArsenalAlvaro MorataAleksandr Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara