""
""

Prva liga Srbije: Slom favorita! Bačka pala posle devet kola, slave Inđija i Sloboda

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.15. | 16:03

Neočekivani porazi tri od četiri ekipe iz vrha tabele

Slom favorita! Sve ekipe iz gornjeg doma tabele Prve lige koje su izašle na teren u rano nedeljno popodne provele su se kao bose po trnju. Kandidati za plasman u elitni rang Bačka i Sinđelić posrnuli su u gostima, a neuspešno se završio i pokušaj Bežanije da iskoristi njihove kikseve i umeša u borbu za vrh.

Lider iz Bačke Palanke je posle eliminacije iz Kupa Srbije važio za favorita u vojvođanskom okršaju sa Donjim Sremom, ali se iz Pećinaca vratio pognutih glava, jer je bivši superligaš slavio 2:1 i najavio beg iz opasne zone. Bio je to prvi poraz ekipe Spasoja Jelalčića posle devet kola.

Izabrane vesti

Povoljna okolnost za Bačku je da je u 12. rundi izgubio i trećeplasirani Sinćelić. Tri dana posle snažnog otpora Partizanu, tim Zorana Bate Mirkovića položio je oružje u Novom Sadu. Slobodan Novaković je pogodio u 23. minutu i doneo Proleteru prvi trijum posle pet sušnih rundi.

Crn dan favorita upotpunila je Bežanija, koja je pretrpela poraz u Čelarevu - 0:1. ČSK Pivara je slavila posle četiri uzastopne utakmice na kojima nije postigla gol i tako se primakla bezbednoj zoni. Inđija se preokretom slavila protiv Radničkog probila na deobu četvrtog mesta i ostavila kragjevački Radnički na začelju, dok je Sloboda trojkom  ispratila Zemunce iz Užica i prekinula niz od pet kola bez slavlja.

PRVA LIGA SRBIJE - 12. KOLO

ČSK Pivara - Bežanija 1:0 (1:0)
Dinamo Vranje - BSK 2:0 (1:0)
Donji Srem - Bačka 2:1 (0:1)
Loznica - Kolubara 0:0
Inđija - Radnički Kragujevac 2:1 (1:1)
Proleter Novi Sad - Sinđelić 1:0 (1:0)
Sloboda - Zemun 3:1 (1:1)
17.00 Napredak - Sloga (Petrovac na Mlavi)

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Srbijasloboda užiceSinđelićPrva liga SrbijeBežanijaBačka PalankaBačka Bačka Palanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara