PSŽ - negde između želja i realnosti... Da li je Gej alternativa za De Jonga ili zamena za Rabioa i hoće li Van de Bek biti utešna nagrada?

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.01.19. | 15:35

Zanimljivosti iz Francuske i muke oko potencijalnih kupovina

Vest da je Bajernov direktor Hasan Salihamidžić kontaktirao sa vodećim ljudima Pari Sen Žermena i raspitao se za mogućnost kupovine Adrijena Rabioa nije samo alarmirala ljude u Barseloni, već prvenstveno u redovima francuskog šampiona!

PSŽ se trgnuo iz zimskog sna i aktivirao po pitanju eventualnih kupovina u januaru. Istina, prostor je značajno ograničen zbog loše finansijske situacije, odnosno problema s finansijskim fer-plejom, ali sportski direktor Svetaca Antero Enrike prinuđen je da reaguje i krene u akciju. L'Ekip tvrdi da je jedna od glavnih meta Pari Sen Žermena vezista Evertona Idrisa Gej. Senegalski reprezentativac je izuzetno voljan da pojača francuskog giganta, ali problem pravi Everton jer traži 45.000.000 evra. To je novac koji PSŽ ne može da iskešira nikako, zbog čega su zvanični pregovori na čekanju. Ukoliko bi Adrijen Rabio, možda bi mogao da se otvori prostor za kombinaciju pozajmice, uz opciju kupovine na leto.

Izabrane vesti

Ako bi Rabio zaista otišao u januaru, što u Pari Sen Žermenu ne žele, klub mora da angažuje pojačanje. Letos nije dovedena zamena za Tijaga Motu, a s odlaskom Francuza PSŽ bi ostao samo na Marku Veratiju i nedovoljno iskusnim momcima poput Kristofera Nkunkua i Antoana Bernedea u vezi. To bi bio ozbiljan problem za Svece.

U klubu su svesni da su izgubili trku za Rabioa i da Francuz ne želi da produži ugovor, a ako je već tako, sada se vodi polemika šta je pametnije – prodati ga i zaraditi bar nešto, ili držati nezadovoljnog Rabioa do kraja sezone, pa da onda ode?

U francuskim fudbalskim krugovima povela se polemika i oko toga da li je Gej zapravo alternativa za Frenkija de Jonga? Pisali smo već nekoliko puta ekskluzivu uglednog holandskog dnevnika Telegraf da je taj transfer dogovoren na 75.000.000 evra, ali katalonski mediji i dalje uporno tvrde da to nije istina i da verovatno najtraženiji mladi igrač današnjice ide u Barselonu i da ima usmeni dogovor. Dakle, situacija je prilično konfuzna, ali sve će biti jasnije najkasnije do leta, a možda već i do 31. januara.

Dok cela drama oko De Jonga ne dobije pravi oblik, L'Ekip saznaje da je Antero Enrike već ušao u pregovore za talentovanog vezistu Ajaksa Donija van de Beka! Kopljanici su, navodno, spremni da žrtvuju Van de Beka kako bi zadržali De Jonga i De Lihta, a cena bi bila oko 20.000.000 evra. To je za PSŽ suma koja može da se plati. Doduše, Van de Beka traže i Mančester junajted, Totenhem i Roma, a PSŽ je izašao u prvi plan jer Dortmund ne dopušta da Julijan Vajgl ode u januaru.

Sada je pitanje da li će se PSŽ fokusirati samo na jednog iz dvojca Gej - Van de Bek, ili će se pojuriti obojica? Van de Bek je svakako jeftinije rešenje. Mlađi je, talentovaniji i kritičari tvrde da je dobar zalogaj čak i za najveće klubove. 

Čekamo...

Foto: Reuters


tagovi

Doni van de BekIdrisa GejZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara