Radnički je kandidat za titulu: Čeka pobedu na Marakani i navija za Partizan

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.03.19. | 09:29

Sve ukazuje na to da ćemo u prvom kolu plej-ofa gledati derbi prvenstva Srbije

Iza njih su brojni klupski rekordi, ali nema čoveka u Srbiji koji nije verovao da će se sistem Nenada Lalatovića brzo raspasti u paramprčad, odnosno da Merkalije neće moći više od utešnog trećeg mesta. Takvo mišljenje je vladalo do srede veče, uz dodatak da Radnički ima pomoć vidljivih i nevidljivih sila u Superligi.

Međutim, taktički perfektna partija Nenada Lalatovića i pobeda u Humskoj definitivno je ekipi Radničkog dala epitet kandidata za titulu. Ozbiljnog kandidata za titulu.  Tim sa Čaira ima osam prvenstvenih pobeda u nizu i sedam bodova manje od Crvene zvezde. Dakle, ako ostane takvo stanje do plej-ofa Nišlije će u poslednjih sedam kola juriti četiri boda prednosti vladajućeg šampiona.

Izabrane vesti

I dalje će to biti težak posao za Lalatovićev tim, ali mnogo toga će Radnički imati u svojim rukama. Na ruku Nišlijama ide raspored do kraja regularnog dela.

U narednom kolu Radnički dočekuje Mladost koja je u velikoj igračkoj i organizacionoj krizi, potom gostuje Zemunu. Realno je da Lalatovićev tim nastavi seriju. Potom će Radnički očekati Rad, zatim otići na noge Mačvi, i regularni deo sezone završiti na Čairu protiv Bačke. Opet su u pitanju mečevi na kojima će Radnički biti izraziti favorit.

Dakle, videćemo kako Nišlije reaguju na ogroman pritisak, u nastojanju da zadrže maskimalno sedam bodova minusa u odnosu na Crvenu zvezdu.

Ako se to desi u prvom kolu plej-ofa imaćemo istinski derbi prvenstva. Dakle, Zvezda bi u taj meč ušla sa četiri boda razlike u odnosu na Radnički. Crveno-beli deluju  nepobedivo, ali ako bi Nišlije slavile na Marakani, mimo svih očekivanja Superliga bi postala jedno od najzanimljivijih prvenstva u Evropi.

Radnički bi u tom slučaju najavio za Partizan u 160. večitom derbiju. Istina, Lalatović i njegovi izabranici morali bi da se još jednom dokažu protiv Partizana. A taj meč će se po svojoj prilici igrati na Čairu, pošto po propozicijama takmičenja trećeplasirani tim regularnog dela prvenstva ide na noge drugoplasiranom.
„Idemo iz meča u meč, ako se ukaže prilika 'zapucaćemo' i na titulu. Imamo ambicije i u Kupu Srbije, jer na  Čairu u ovoj sezoni nemamo poraz“, rekao je posle meča sa crno-belima prvi strelac prvenstva Nermin Haskić.


tagovi

Nenad LalatovićNermin Haskić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara