Realu se ukazala silueta južnoameričkog Kantea: Jeftin, a koristan

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.10.18. | 11:25

Vilmar Barios u tefteru skauta kraljevskog kluba

Toni Kros i Kazemiro u zrelim igračkim godinama. Mogu još dosta da pruže na vrhunskom nivou, međutim, kao najbolji klub sveta, mora Real Madrid da se pripremi za situaciju u kojoj bi Nemac ili Brazilac promenili sredinu. A nije baš da u svom kadru ima igrače sposobne da ih odmene na odgovarajući način, bar zasad to nisu pokazali ni Dani Sebaljos, ni Markos Ljorente, te pogled kraljevskog kluba u potrazi za novim centrlanim veznim, koji bi za početak bio ispomoć nosiocima igra, seže do – Buenos Ajresa.

A tamo se Florentinu Perezu ukazuje silueta Vilmara Bariosa, 25-godišnjeg centralnog veznog Boke juniors. Kolumbijac je zapao za oko skautima evropskog prvaka i prema pisanju Marke označen je potencijalnim pojačanjem na zimu ili možda u letnjem prelanzom roku. Posebno što cena ne bi bila prepreka, jer je letošnjim produžetkom saradnje do juna 2021, argentinski velikan otkupnu klauzulu postavio na 24.000.000 dolara. Malo više od 21.000.000 evra.

Izabrane vesti

Za taj novac bi Real dobio igrača koga Marka opisuje pokretljivjim od Kazamira, mada nije toliko snažnim, dok ga pojedini engleski mediji nazivaju „kopijom Engola Kantea“, jer ih je podsetio na Francuza iz dresa Čelsija. Posebno u trenutku kad su se izaslanici Totenhema obrušli na njega posle uverljivih partija na Mundijalu. A Vilmar Barios je u poslednjih godinu i po redovan kod Hozea Pekermana, te je u Rusiji odigrao tri od četiri meča propustivši samo završni duel grupne faze sa Senegalom.

Za dve sezone u dresu Boke juniors skupio je 47 utakmica, a sa klubom sa „Bombonjere“ dogurao je do finala Kopa Libertadoers, u kome će ukrstiti koplja sa brazilskim Palmeirasom, 1. novembra u Sao Paulu.

FOTO: Action images


tagovi

Vilmar BariosBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara