""
""

Rondo omađijao Orlando i vratio Kelte u život (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.02.14. | 08:32

Nikola Vučević ubacio svoj prvi dabl-dabl otkako se vratio na parket posle potresa mozga

NBA magija ne prestaje, čak i na dan najvećeg sportskog praznika u SAD-u. Doduše, susret u Emvej Centru ostao je u senci Superboula koji je igran u Njujorku, ali verni košarkaški fanovi nisu ostali uskraćeni za lepe poteze i koševe u pobedi Bostona nad Orlandom - 96:89. 

U svojoj sedmoj utakmici ove sezone Režon Rondo je konačno osetio slast trijumfa, u kojem je pokazao zašto je pre teške povrede smatran možda i najboljim plejmejkerom u datom momentu. Sjajni as Bostona je sa 19 poena, šest skokova i deset asistencija bio nerešiva enigma za odbranu Orlanda, koju su dodatno mučili Džared Salindžer sa 21 poenom i 12 skokova i Brendon Bas sa 19 koševa i devet uhvaćenih lopti. 

Izabrane vesti

U utakmici u kojoj je trener Kelta Bred Stivens izveo 14. različitu startnu petorku u svega 49 utakmica viđena je jedna tesna borba, koju je na kraju samouvereno završio upravo Rondo. Mozak Bostona je u samom finišu utakmice, u trenucima kada se Orlando opasno približio na samo dva poena zaostatka, izrežirao seriju 6:0, ubacivši pritom koš, uz dve asistencije, čime su gosti došli do svoje prve pobede posle četiri uzastopna poraza. 

Po prvi put posle skoro dva meseca igrači Bostona imali su preko 50 odsto pogođenih šuteva iz igre. Odnosno, tačno 50 odsto, a poslednji put su tako nešto učinili 8. decembra, u meču sa Niksima. Naravno, i u ovom pogledu prednjačio je Rondo, koji je postao prvi košarkaš Bostona koji je ubacio bar 19 poena i imao bar deset asistencija, uz procenat šuta od preko 80 odsto (9/11) posle Šermana Daglasa 1993. godine. 

Centar Orlanda Nikola Vučević ubacio svoj prvi dabl-dabl otkako se vratio na parket posle potresa mozga - 14 poena i 11 skokova, dok je najbolji strelac bio Aron Afalo sa 18 koševa. U ekipi Bostona očajno šutersko veče imao je najbolji strelac tima Džef Grin, koji je imao svega dva pogotka iz 13 pokušaja.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Redžon Rondo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara