"Prvih pet"
"Prvih pet"

Sad nam je sve jasno: Ezekijel Laveci - najplaćeni fudbaler sveta!

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.17. | 19:41

Račun otvoren u Luksemburgu, trojica Argentinaca u TOP 5, Barsa mora opasno da se otvori

Prvih petKakve crne takmičarske ambicije, kakav evropski fudbal, kakva borba za trofeje. Čovek igra za novac. I to ogroman novac, a posle informacije koju je obelodanio Footbal Leaks možemo u potpunosti da razumemo zbog čega je Ezekijel Laveci u februaru 2016. napustio Pari Sen Žermen i otisnuo se u Kinu.

Argentinac je, pokazuju poslednja istraživanja, najplaćeniji fudbaler sveta!

Izabrane vesti

I to ne sa bilo kojom platom. Debelo je nadmašio i Karlosa Teveza za koga se verovalo da je zimskim transferom iz Boke juniors u Šangaj Šenguu zadao domaći zadatak konkurenciji. E, pa nije, jer je njegov zemljak granicu postavio na okruglo 50.000.000 evra godišnje.

Laveci dok je igrao za PSŽNe šalimo se. Stvarno je tako, Footbal Leaks je izašao sa konkretnim podacima, a poslednjih godina stekao je reputaciju nepogrešivog sajta, jer je došao u posed svih značajnijih ugovora u svetu fudbala. Tako i Lavecijevog. Kad se njegova plata prevede na sedmični nivo u pitanju je iznos od 943.555 evra. Po danu Laveci zgrne 134.794 evra. Svakog sata postaje bogatiji za 5.616 evra. A posle svakog minuta na račun mu „kane“ 93.06 evra. Taj novac mu se isplaćuje preko računa jedne banke u Luksemburgu.

Kako posle toga čovek da ne bude srećan? Plus, igra u ekipi koja nema šampionske ambicije. Hebej je tek peti na tabeli kineskog prvenstva. Ove sezone odigrao je sedam mečeva i dao tri gola. Od toga dva Tjanđin Tedi i jedan danas Gvangžou R&F-u, na čijoj klupi sedi Dragan Stojković Piksi (1:1). A prošlu sezonu završio je bez pogotka odigravši svega deset utakmica. Doduše, ima zbirno devet asistencija, za ukupno 1403 minuta na terenu. Lep je život.

Koliko je Ezekijel Laveci visoko podigao lestvicu pokazuje podatak da je drugi najplaćeniji fudbaler planete, još jedan Argentinac, Karlos Tevez, sa znatno manjim iznosom. Nekadašnji as Mančester Sitija, Juventusa i Boke zarađuje 39.520.000 evra godišnje. U poređenju sa njima, plate Kristijana Ronalda u Realu od 25.000.000 evra i Lionela Mesijau Barseloni (22.000.000) su sića. Između njih je još jedan Argentinac sa 24.520.000 evra po sezoni.

Nije ni čudo što je Mesi, kako se pretpostavlja, nedavno odbio ponudu za produžetkom saradnje sa Barselonom vrednu između 30.000.000 i 35.000.000 evra. Zar on da ima manje od Lavecija? Neće mu se to dopasti...

(GRAFIKA: MOZZART Sport, FOTO: Action images)


tagovi

EvropaEzekijel LaveciFootball LeaksHebejKarlos TevezKinaKristijano RonaldoLionel Mesimeđunarodni fudbalOskarReal MadridŠangaj ŠenhuaŠangaj SIPG

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara