""
""

Šalke čeličnog srca urnisao Koltove za 14 minuta! Roma ostala bez baruta i četvrtfinala, Junajtedov siguran korak (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.03.17. | 22:59

Tim iz Gelzenkirhena odoleo pritisku Borusije i remijem u gostima (2:2) prošao dalje

Spektakl kakav samo Nemci mogu da prirede! Sjajan revanš odigrali su u Menhengladbahu Borusija i Šalke, a posle 90 minuta bespoštedne borbe dalje idu gosti iz Gelzenkirhena, koji su se vratili u život posle dva gola zaostatka na poluvremenu - 2:2 (2:0).

Izabrane vesti

Da je i Borusija prošla dalje ne bi bilo nezasluženo, ali su Koltovi večeras platili cenu činjenici da su postigli manje golova u gostima od rivala. Sjajno je ekipa Ditera Hekinga odradila prvo poluvreme, preko visokog štopera Kristensena došla u vođstvo u 26. minutu, a kada je Mahmud Daud pogodio u nadoknadi prvog dela za 2:0 mnogima se učinilo da je sve gotovo.

Međutim, u nastavku se desio sjajan preokret. Ni deset minuta nije prošlo od pauze, a Leon Gorecka je šutirao sa 17 metara, lopta je odskočila preko golmana Zomera i zapetljala se u mreži za 1:2. Bio je to gol koji je vratio Šalke u život, a 14 minuta kasnije posle novog pritiska Daud je igrao rukom u šesnaestercu, a sudija Klatenburg pokazao na belu tačku. S pravom ili ne, drugo je piranje, siguran egzekutor je bio Bentaleb za 2:2 i najavu burnog finiša.

Taj trenutak bio je okidač za sjajnu završnicu u kojoj je Borusija navalila na gol Šalkea.

Gosti su se svesno povukli, a golman Ferman imao je najviše posla. Opsada Koltova ka mreži Šalkea bila je ogromna, napadali su lesto sa trojicom ili četvoricom fudbalera u završnici, dok je Šalke uzvraćao iz kontri. Kao da smo gledali rukomet na terenu po tempu igre, ali se u tom haosu gostujući tim malo bolje snašao, preživeo i izborio plasman u četvrfinale.

Srpski reprezentativac Matija Nastasić odigrao je sasvim solidno ceo meč za Šalke.     

Ništa manje uzbudljivo nije večeras bilo ni u Rimu gde je Vučica posle velikie borbe na kraju ispustila voz za četvrtfinale iako je slavila sa 2:1. Imali su fudbaleri Lućana Spaletija sasvim dovoljno vremena da postignu još jedan pogodak i prođu u narednu rundu, ali su, istina, imali i sreće jer je Lion mogao da ih kazni iz opasnih kontranapada.

Vodeći pogodak mladog Dijakbija u 16. minutu, vrlo brzo je poništio Kevin Strotman na drugoj strani, a Roma je u prvom poluvremenu dugo tražila pravi ritam. Tek u nastavku su domaćini krenuli ozbiljnije ka golu protivnika, a posle prekida i gužve lopta se odbila od nesrećnog Tusara i vratila nadu Romi.

Napadala je Vučica stihijski, stvarala šanse pred mrežom Entonija Lopesa, ali Džeko nije uspevao da se upiše u strelce. Lion je gađao samo iz opasnih kontri, ali je i golman Alison blistao na drugoj stani.

Poslednji pokušaji domaćina u finišu nisu urodili plodom pa je francuski tim overio prolazak u četvrfinale Lige Evrope, dok je Roma skupo platila za nepažnju i onaj gol Lakazeta u nadoknadi vremena u prvom meču.

Mančester Junajted je rutinski odradio revanš protiv Rostova kojeg je savladao sa 1:0 na prepunom Old Trafordu.

Iako je nastupio u jakom sastavu, Murinjov tim je rešio meč tek u 70. minutu posle sjajne akcije kada je lepu štiklu Ibrahimovića Huan Mata pretočio u pobedonosni gol.

Taj detalj približio Crvene đavole za korak trofeju koji još nemaju u klupskim vitrinama i koji će ganjati u nastavku sezone.

Anderleht i Ajaks rutinski su zabeležili trijumfe na svom tertenu i plasirali se među osam najboljih ekipa u Ligi Evrope.

LIGA EVROPE - revanši 1/8 finala

Bešiktaš - Olimpijakos 4:1 (2:1)
/Abubakar 10, Babel 22, 75, Tosun 84 - Elijunusi 31/

Genk - Gent 1:1 (1:0)
/Kastanj 20 - Vestret 84/

Krasnodar - Selta 0:2 (0:0)
/Maljo 52, Aspas 80/

Ajaks - Kopenhagen 2:0 (2:0)
/Traore 23, Dolberg 45+3/

Anderleht - APOEL 1:0 (0:0)
/Ačeapong 64/

Roma - Lion 2:1 (1:1)
/Strotman 17, Tusar 60. autogol - Dijakbi 16/

Borusija Menhengladbah - Šalke 2:2 (2:0)
/Kristensen 26, Daud 45+2 - Gorecka 54, Bentaleb 68. penal/

Mančester Junajted - Rostov 1:0 (0:0)
/Mata 70/

(FOTO: Action Images)


tagovi

RomaOlimpik LionNabil BentalebLiga EvropeHuan MataBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara