"Adrijan Ramos i David Alaba"
"Adrijan Ramos i David Alaba"

Samo da ode: Borusija jedva čeka da joj plate 10.000.000! Merino na zajam, Park za milionče

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.12.16. | 23:38

Sa Vestfalena ove zime ide i Neven Subotić

Adrijan Ramos i David AlabaDošao je kao zamena za Roberta Levandovskog. Ne da nije ispunio očekivanja, nego nije ni pola od poljske gol-mašine. Borusija ionako ima bolje od njega (Pjer Emerik Obamejan), pa nije čudo što želi da se reši Adrijana Ramosa. Štaviše, prema informacijama iz Nemačke, mogla bi da prođe bez imalo štete, jer je na njenu adresu stigla zanimljiva ponuda iz - Kine.

Tamošnji Peking Guan želi da dovede kolumbijskog centarfora, a kako Azijatima u poslednje vreme novac nije problem, u Dortmundu su odredili cenu od 10.000.000 evra. Tačno koliko su ga platili Herti. Ukoliko se Peking toliko ispruži dobiće napadača koji je za dve i po godine na Vestfalenu dao tek 19 golova.

Izabrane vesti

Posebno je zanimljivo što Kinezi nude fantastične uslove Ramosu, koji je svoje najbolje partije pružao upravo u Berlinu. Mame ga platom od 6.000.000 evra na godišnjem nivou, što je duplo više od onoga što trenutno zarađuje u Borusiji. A činjenica da nije u planovima trenera Tomasa Tuhela (počeo samo sedam utakmica ove jeseni) mogla bi da znači i njegov odlazak iz Bundeslige.

Neven SubotićOsim Ramosa, poslovično dobro obavešteni Bild preneo je i informaciju da će Borusiju tokom januara napustiti i Mikel Merino. Doduše, samo privremeno. Španski vezista nije uspeo da se izbori za veliku minutažu kod Tuhela, a obzirom na žestoku konkurenciju pitanje je da li će igrati i na proleće, što će pokušati da iskoriste dva udvarača. Prvi je Keln, sa kojim Milioneri imaju vrlo dobre odnose, a drugi njegov prethodni klub Osasuna. Obe opcije podrazumevaju pozajmicu do kraja sezone za fudbalera letos plaćenog 4.000.000 evra.

Na kraju, Bild podseća da novu sredinu traži srpski štoper Neven Subotić (zaintesovani Midlzbro, Anderleht, ali i Borusija iz Menhengladbaha), kao da se u planovima stručnog štaba više ne nalazi Ju Ho Park i da bi reprezentativac Južne Koreje mogao da ode ako neko plati 1.000.000 evra.

(FOTO: Action images)


tagovi

Peking GuanNeven SubotićNemackaMikel Merinoju ho parkEvropaBorusija DortmundAdrijan Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara