"Tim pobednika"
"Tim pobednika"

Šampion za potvrdu odlične igre protiv Strazbura: Stižu Zmajčeki u neosvojivu tvrđavu

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.10.15. | 08:40

Zvezda juri 16. vezanu pobedu na svom terenu, 15. u Pioniru, a Olimpija prvi trijumf u Beogradu posle četiri godine...

Tim pobednika

Poraz od Cedevite brzo je ostao iza košarkaša Crvene zvezde, koji su tugu zbog prvog ovosezonskog poraza „utopili“ u dobro popunjenoj Kombank Areni i ubedljivom trijumfu protiv Strazbura. A kao desert izabranici Dejana Radonjića trebalo bi da imaju - Zmajčeke. U jednom od derbija šestog kola Jadranske lige šampion regionalnog takmičenja čeka ljubljansku Olimpiju, koja u beogradski hram košarke stiže kako bi se borila za prvi brejk posle četiri godine (17.00, TV Arenasport).

Izabrane vesti

POGLEDAJTE SVE KVOTE ZA OVAJ MEČ

Brojne probleme crveno-beli su imali tokom priprema za novu sezonu i na samom startu takmičarske godine, ali posle utakmice protiv Strazbura „rodio“ se Marko Gudurić! Mladi reprezentativac Srbije zablistao je punim sjajem u svom evroligaškom debiju i treneru Radonjiću jasno stavio do znanja da na njega može da računa u obe faze igre. U odnosu na sam početak sezone, nedavni susret sa francuskim vicešampionom dokazao je da Zvezdina igra raste iz utakmice u utakmicu i da će nova generacija i te kako pružati značajno bolja izdanja. To je ono što je crnogorski stručnjak nekoliko puta apostrofirao.
"U najavi duela protiv Olimpije treba krenuti od meča koji smo odigrali u četvrtak protiv Strazbura, prvog duela u Evroligi ove sezone i prvih bodova koje smo osvojili. Svakako da to zadovoljstvo koje je bilo prisutno nakon meča treba i nadam se da već prelazi u jednu ozbiljnost koja nam je potrebna, jer naravno da fokus treba da se prenese na duel protiv Olimpije. Jako dobro znamo šta nam znači takmičenje u ABA ligi, šta nam donosi i jednostavno taj pristup mora da bude adekvatan", rekao je Radonjić.

Olimpija u Beograd stiže osokoljena dobrim izdanjima u poslednje dve nedelje, u kojima su upisane tri vezana trijumfa, a poslednji u nizu upisan je u Evrokupu, protiv italijanskog Trenta - 98:97 Ali, na pobedu u Pioniru čeka se već dugi niz godina. Uz to, ima tek dva uspešna izdanja u prethodnih šest gostovanja u svim takmičenjima. 
"Olimpija je u ovom trenutku u dobroj formi, pokazala je to i Evrokupu, savladala je odličnu ekipu iz Italije, imala je i za njih jednu dobru i važnu pobedu protiv Cibone u Zagrebu. Tim koji je sastavljen od i mladi, ali i iskusnih igrača, predvodi ih plejmejker Rajt koji stvarno igra dobro i nosi čitav tim, uz plejadu domaćih igrača, i mladih i igrača ispod koša koji su nešto iskusniji, jednu dobru kompoziciju čine i tim koji može da igra jako dobro i da koristi te neke kvalitete koje poseduje. Čini mi se da su pokazali da će biti u borbi za samu završnicu takmičenja ABA lige, da imaju za to i kvaliteta i da naravno ono što su pokazali mogu da urade još i bolje i da do kraja takmičenja uđu u borbu, što se možda na nekom startu nije razmišljalo da se desi, s obzirom da Olimpija prošle sezone nije iskoristila svoje domaće takmičenje da se plasira u ABA ligu, već je naknadno uvrštena u ovogodišnje izdanje ABA takmičenja", smatra Radonjić, koji dodaje da će ipak sve zavisiti od izdanja njegovih pulena. 

Momak svetle budućnosti - Marko Gudurić

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, sada prvi napadač Olimpije Sava Lešić svestan je da je Pionir za mnoge klubove neosvojiva tvrđava (od prošle sezone do sada Zvezda ima 15 vezanih pobeda na svom terenu, 14 u Pioniru prim. aut.), ali ističe da Olimpija na najtežem gostovanju nema šta da izgubi.
"Moramo da odigramo na najbolji mogući način kako bismo parirali Crvenoj zvezdi. Ali, mi nismo u poziciji da na bilo koji način pretimo Zvezdi, jer su apsolutni favorit u ovom meču. Mislim da imamo kvalitet da igramo podjednako dobro protiv svih klubova u ABA ligi, zato je najbolje da sačekamo kraj utakmice, da vidimo kako će se stvari odvijati", rekao je Lešić

Njegov šef, mladi stručnjak Gašper Potočnik, prebacio je kompletan pritisak na Mali Kalemegdan.
"Nema sumnje - Zvezda je apsolutni favorit u ovom meču. To je vrhunski klub sa odličnim pojedincima. Mi pred ovaj meč mislimo isključivo pozitivno. U Beograd idemo da pružimo sve što je u našoj moći da skupo prodamo kožu. Želimo da se beogradskoj publici predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Ne znamo šta će nam ova utakmica na kraju doneti, ali znamo da moramo da odigramo maksimalno agresivnu odbranu u reketu, odakle je naš rival najopasniji. Ne smemo da im dopustimo previše lakih poena. Ako budemo napravili ishod koji priželjkujemo, reći ćemo da smo odradili savršen posao, u suprotnom reći ćemo da nije bilo dobro. Borićemo se od prvog do poslednjeg minuta, maksimalno", poručio je Potočnik.

Olimpija je, podsetimo, iza sebe ostavila izuzetno turbulentno leto, u kojem prvobitno nije ni bila član Jadranske lige, zbog toga što poziciju nije obezbedila kroz slovenački šampionat. Međutim, zbog situacije u kojoj je Olimpija imala mesto u Evrokupu, te propalih kvalifikacija za regionalno takmičenje, uprava Zmajčeka uplatila je kotizaciju u visini od 150.000 evra i obezbedila povratak u jadransko društvo. 

Crvena zvezda će u susret sa starim poznanikom ući bez povređenih momaka - Marka Tejića i Nemanje Dangubića, dok se dolazak pojačanja i dalje čeka. Biće to prilika da Zvezdina deca, Marko Gudurić i Nikola Rebić, ponovo dobiju lepe minute za napredak i igru. 

ABA LIGA - 6. KOLO

Petak:

Zadar - Tajfun 73:67

Subota:

Cibona - Partizan 63:57 (18:15, 11:13, 14:18, 20:11)
Krka - Metalac 70:75 (19:21, 15:19, 19:18, 17:17)
Budućnost - Cedevita 76:66 (10:15, 23:12, 20:17, 23:22)

Nedelja:

17.00 Crvena zvezda - Olimpija
19.00 Sutjeska - MZT

Ponedeljak:

21.00 Mega Leks - Igokea

(FOTO: MN Press)


tagovi

Union OlimpijaSofoklis SkorcanitisMarko GudurićMajk CirbesJadranska ligaGal MekelFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara