"Filip Kasalica"
"Filip Kasalica"

Sećate se prošlog puta kada je Zvezda krenula pobedivši Grashopers na strani?

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.07.13. | 21:19

Filip Kasalica doneo crveno-belima pobedu u prvom meču na Uren kupu. Debitovali Nejc Pečnik i više nego solidni Aleksandar Kovačević

Filip KasalicaOdlazak Crvene zvezde na Uren kup u Švajcarskoj mnogi su shvatili kao slanje nedorasle ekipe na klanje, ali da je neko u Grehenu prvi put gledao pulene Slaviše Stojanovića ne bi mogao ni da nasluti sa kakvim se sve problemima nose prvotimci beogradskog kluba. Večeras su zaista ličili na ozbiljan tim o čemu najbolje svedoči i više nego solidna partija u pobedi nad švajcarskim viceprvakom – 1:0 (1:0).

Jedini gol pao je u 30. minutu kada je Nikola Mijailović sa leve strane poslao precizan pas ka Filipu Kasalici, a ovaj loptu sproveo u mrežu za svoj drugi pogodak na pripremama (prvi je dao protiv Domžala).

Izabrane vesti

Nije bilo mnogo prilika da se rezultat promeni, iako je Grashopers još na samom početku ozbiljno zapretio, da bi kasnije Nenad Milijaš uzvratio opasnim udarcem iz prekida koji je golman Skakavaca Roman Burki vrhovima prstiju sproveo u korner, a Vukan Savićević u finišu meča dva puta ugrozio rivala šutevima sa ivice kaznenog prostora.

Tu je i pogodak Stefana Mihajlovića posle kornera sa desne strane, ali je on poništen zbog navodnog, vrlo spornog ofsajda koji je razbesneo brojne navijače Zvezde u Grehenu.

Ali, sve to nije ni toliko bitno koliko je važan opšti utisak koji su ostavili crveno-beli. A on je bio sasvim zadovoljavajući.

Pre svega kada je defanziva u pitanju, jer Grashopers, iako je sve vreme imao terensku inicijativu, nikako nije uspevao da probije bedem pred golom Bobana Bajkovića.

Štoperi Jovan Krneta i Darko Lazić, koji je do sada korišćen na desnom beku, odigrali su vrlo korektan meč, dobrim delom i zbog pomoći novajlije Aleksandra Kovačevića. Povratnik u crveno-beli tabor je, naime, već u prvom meču pokazao da je pravi maher za kvarenje protivničkih napada zbog čega bi trebalo da bude istinsko pojačanje za Zvezdu koja je prošle sezone muke mučila sa čuvanjem mreže.

Debitovao je i Nejc Pečnik, nije imao posebno zapažen učinak, ali mu se ništa ne može ni prigovoroti, kao uostalom ni ostatku tima.

Dakle, optimizam ponovo stanuje u Ljutice Bogdana. Tamo gde se dobro sećaju još jedne pobede nad Grashopersom u Švajcarskoj. One posle koje su pokorili Evropu i svet. Naravno, tadašnji i sadašnji momenat u Zvezdi nemaju apsolutno ništa zajedničko, ali ne treba sada umanjivati pozitivan rezultat u susretu sa stabilnom evropskom ekipom.

Jedino što kvari raspoloženje je nesporna činjenica da Zvezda mnogo lakše igra protiv jakih ekipa, koje se ne brane, već igraju na gol više. A takve rivale će, ruku na srce, Zvezda u Superligi imati baš retko.

Ipak, brojne Delije koje su napravile sjajnu atmosferu tokom meča, zbog čega se činilo da Zvezda igra kod kuće, a ne hiljadu kilometara daleko od nje, imaju razloga za zadovoljstvo. Njihovo bodrenje je kasnije i nagrađeno jer je poslednji sudijski zvižduk označio i početak žurke na terenu koju su igrači završili maltene goli, dok su pristalice Zvezde baklje zamenile crveno-belom opemom.

Zvezda je, inače, meč počela u sastavu: Bajković, Lazić, Krneta, Vešović, Mijailović (po izlasku Milijaša prvi put u Zvezdi igrao i kao zadnji vezni), Kovačević, Milijaš, Kasalica, Pečnik, Savićević i Mihajlović. Kasnije su u igru ulazili i Mudrinski, Ožegović, Mladenović, Mirić i Ahčin.

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

Aleksandar KovačevićFK Crvena zvezdaFilip KasalicaGrashopersNejc Pečnikpripreme 2013SrbijaSuperligaUren Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara