"Zablistao: Jon Guideti"
"Zablistao: Jon Guideti"

Seltina mašina se ugasila posle sat vremena, ali je Levante pao u vatrometu golova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.01.16. | 20:05

Ekipa iz Viga slavila u fantastičnom meču sa 4:3 i prekinula crni niz poraza u Primeri

Zablistao: Jon Guideti

Očajan niz od tri uzastopna poraza u Primeri za Seltu je završen. Ekipa iz Viga savladala je u super zanimljivom meču Levante sa 4:3 (2:0) u utakmici u kojem je viđen pravi vatromet pogodaka. 

Izabrane vesti

Selta je odigrala sjajno prvo poluvreme, u kojem je zablistao Jon Guideti. Evidentno kvalitetni napadač domaćina postigao je dva gola u finišu prvog dela. I dok je kod prvog pogotka Šveđanin samo rutinski matirao golmana Levantea Marina na pas Jaga Aspasa, drugi gol bila je majstorija i lob posle asistencije Danca Vasa za 2:0.

Domaćin je i u nastavku počeo da dominira, a posle sjajne individualne akcije Aspas je u 57. minutu sam sve odradio, prošetao se kao šilo kroz odbranu Levantea i rutinski povisio na 3:0. Ali, nakon 60. minuta igre Selta je prosto stala.

Kao da je neko isključio mašineriju Eduarda Beriza po isteku časa igre, pa su se gosti iz Valensije totalno vratili u meč. Nakon prodora i centaršuta Kamarase sa desne strane Brazilac Dejverson je lepim udarcem glavom u 63. minutu matirao golmana domaćih Serhija Alvareza. Učinilo se da je to samo utešni pogodak za goste, ali đavola. Samo tri minuta kasnije Pedro Lopez je nakon centaršuta sa leve strane smnjaio na 3:2 i vratio neizvesnost.

Dugo je Selta tražila  priliku da dođe do daha, ali joj je to teško uspevalo. Levante je opasno zapretio u 80. minutu, ali je Dejverson za malo bio neprecizan glavom, odnosno golman Alvarez je sjajno reagovao. Na drugoj strani Fabijan Oreljana je pogotkom u 84. minutu povećao na 4:2.

Kada se činilo da će to biti konačan rezultat ovog izvanredenog duela, Hoze Morales je u 89. na kratko vratio neizvesnost pogotkom za 4:3. Međutim, u finišu Levante nije mogao i do potpunog peokreta i četvrtog gola, pa je Selta proslavila, možda ipak, zasluženi trijumf.

PRIMERA  - 20. kolo

Subota:
Sevilja - Malaga 2:1 (2:0)
/Gameiro 40, 42 - Čarls 72/

Selta - Levante 4:3 (2:0)
/Guideti 35, 40, Aspas 57, Oreljana 84 - Dejverson 63, Lopez 66, Morales 89/ 

20.30: Viljareal - Betis
22.05: Real Sosijedad - Deportivo

Nedelja:
12.00: Valensija - Rajo Valjekano
16.00: Real Madrid - Sporting Hihon
18.15: Las Palmas - Atletiko Madrid
18.15: Hetafe - Espanjol
20.30: Barselona - Atletik Bilbao

Ponedeljak:
20.30: Eibar - Granada

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSeltaPrimeraLevanteJon GuidetiJago AspasFabijan OreljanaDejverson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara