""
""

Šilb: Želim da budem deo generacije koja će prekinuti dominaciju Partizana

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.13. | 08:30

"Svakodnevno se trudim da saigračima nagovestim kako je to igrati u Evroligi, ali prosto to morate da osetite sami. Ti pomisliš da si spreman, ali onda izađeš na parket i shvatiš koliki je intenzitet igre. Saigračima sam rekao da moraju da ostanu fokusirani na svakom treningu", rekao je iskusni Amerikanac

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se pred ogromnim izazovom ove sezone. Osim što će nastupati u Jadranskoj ligi, očekuje ih "premijera" u Evroligi, prvi put posle gotovo 15 godina. Jedan od igrača koji ima iskustvo igranja najjačeg evropskog takmičenja jeste Amerikanac Blejk Šilb, koji je prošle sezone nosio dres francuskog Šalona, za koji je prosečno postizao po 15,5 poena.
"Svakodnevno se trudim da saigračima nagovestim kako je to igrati u Evroligi, ali prosto to morate da osetite sami. Ti pomisliš da si spreman, ali onda izađeš na parket i shvatiš koliki je intenzitet igre. Saigračima sam rekao da moraju da ostanu fokusirani na svakom treningu. Naravno, dobro je da se ponekad zbijaju šale, ali posle toga mora da se radi ozbiljno. Mi smo profesionalci, ovo je naš posao i moramo da ga radimo maksimalno ozbiljno", rekao je Šilb, koji je na razgovor sa novinarima došao poslednji, jer je imao više obaveza sa fotografisanjem i formalnostima na evroligaškom medijskom danu.
"Šta ću kad sam tako zgodan, a-ha-ha. Super se osećam ovde, zaista sam zadovoljan. Atmosfera je stvarno jako dobra, super je što jedni drugima dajemo nadimke, jer to stvara pozitivnu atmosferu i jača hemiju među igračoma. Nastavljamo da radimo vredno i jedva čekamo da sezona počne".

Krilni košarkaš je istakao da mu svi pomažu da se što brže adaptira na novu sredinu, ali da mu najveću podršku pruža Demarkus Nelson.
"Svi su zaista fini i dobri prema meni, zovu me Matorac. Demarkus Nelson je zaista sjajan momak. U pitanju je ličnost protiv koju ne želite da imate u protivničkom timu. On se uvek trudi da napreduje, igrači imaju poverenja u njega i zato je važna karika u timu. Meni je zaista puno pomogao".

Izabrane vesti

Svi ljubitelji Crvene zvezde puno očekuju od svog tima u Evroligi ove sezone. Toga je svestan i Šilb, ali ističe da je najvažnije dobiti prvu utakmicu, protiv Lokomotive kod kuće.
"Jasno je da imamo vrlo jaku grupu. Kod kuće naša prednost će definitivno biti navijači. To može biti i ključ našeg uspeha na strani. Naš cilj je da pobedimo već u prvoj utakmici Evrolige. To će nas nam dati podstrek i usmeriti nas na pravi put. Jedva čekam da izađem pred Delije. Nadam se da ih nećemo razočarati. Zato ćemo nastaviti da radimo jako kako bi ispunili naš cilj".

Osim izazova u Evropi, crveno-bele čeka još jedan težak zadatak, da prekinu dominaciju večitog rivala.
"Upoznat sam sa stvarima koje je Partizan uradio prethodnih godina. Nadam se da ću biti deo generacije koja će prekinuti dominaciju Partizana. Želimo da stvorimo tradiciju, da i Crvena zvezda napravi takav uspeh. Biće teško. Partizan je osvojio ogroman broj trofeja poslednjih godina, ali to je naš dugoročni plan", zaključio je Šilb.

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

blejk šilbFK Crvena zvezdaEvroligaJadranska ligaKK Crvena zvezdaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara