""
""

Simultanka Kozera - Bambergu se vratilo protiv Efesa

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.12.16. | 22:38

Nemci vezali drugu pobedu

Posle lekcije Makabiju u Tel Avivu, Bamberg je prvi put u sezoni vezao dve pobede u Evroligi. Nemački predstavnik je na svom terenu savladao Anadolu Efes 91:83 i sada ima skor 4-8 u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

Bamberg je mnogo puta ove sezone gubio dobijene utakmice i egal završnice, ali im se večeras vratilo za nesrećne poraze. Vodili su u većem delu meča protiv Turaka, iako nisu uspevali da se ranije rezultatski odlepe i prelome pitanje pobednika.

Bamberg i Efes su se smenjivalu u vođstvu u prvih 15 minuta meča i sve je nagoveštavalo izjednačenu bitku na zadnju loptu. Tek na samom kraju prvog poluvremena, Bamberg je prvi put poveo sa više od sedam razlike (48:39) i obezbedio lepu prednost pred odlazak na veliki odmor.

Blistao je Fabijen Kozer koji je u prvom poluvremenu ubacio čak 18 poena i bio nerešiva enigma za popularne Pivare koje su u životu održavali Grejndžer i Braun. Ipak, Efes je uspeo da se vrati u igru i da preko Ertela na dva i po minuta pre kraja smanji na tri razlike (82:79).

Ipak, iskusni Meli i Zizis su podigli Nemce na nedostižno vođstvo, da bi neverovatni Kozer trećom trojkom na meču i 28. poenom stavio tačku na svoju simultanku i pobedu Bamberga. Francuz je završio meč sa indeksom uspešnosti - 35! Darijus Miler je dodao 17, Strelniks 12, a Meli 11 poena.

Kod Efesa je Grejndžer dao 23 poena, Braun 18, a Haniket 17. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Anadolu EfesBambergEvroligaFabijen Kozer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara