Slavija čeka, Jablonec bi da izuje Obućare

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.04.18. | 13:56

Večeras je na programu drugi polufinalni meč kupa Češke

Slavija se još prošlog utorka preko Mlade Boleslav plasirala u finale kupa Češke, a večeras će dobiti rivala. Branilac trofeja Zlin na svom terenu dočekuje Jablonec, koji se svim silama upinje ne bi kroz prvenstvo ili kup uspeo da se domogne Lige Evrope.

Popularni Obućari prvi put ove sezone igraju kao domaćini u kupu, pošto su Pisek, Vlašim i Hradec izbacili kao gosti. Ipak, u redovima Zlina se ne opterećuju ulaskom u finale.
"Naš prioritet je opstanak u ligi, ali ćemo svakako pokušati da iskoristimo prednost domaćeg terena i probamo da kasnije odbranimo trofej. Međutim, imamo velikih kadrovskih problema", istakao je u najavi Vlastimil Petržela, trener ekipe koja iduće godine slavi 100 godina postojanja.

Izabrane vesti

Jablonec od 2008. nije poražen od Zlina. Tačnije, na sedam poslednjih odmeravanja snaga zeleno-beli su ostvarili pet pobeda i dva remija, uz gol razliku 21:6. Dva ovosezonska okršaja ubedljivo su pripala Jablonecu, 2:0 na svom terenu i čak 4:0 u Zlinu početkom marta. Šef struke gostiju Petr Rada smatra da će ovo da bude potpuno drugačiji meč.
"Kup je drugačije takmičenje i nikoga ubedljiv trijumf pre mesec i po dana ne bi trebalo da zavarava. Zlin je popravio formu. Ovo je drugi najvredniji trofej u Češkoj i trebalo bi da bude prestižan", poručio je trener ekipe koja ima priliku da se plasira u deveto finale kupa.

Aduti domaćih biće Srbi, vezista Vukadin Vukadinović i defanzivac Zoran Gajić, dok brane Jabloneca brane defanzivac Nikola Janković i crnogorski ofanzivac Vladimir Jovović.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:00 3561 ČEŠ K Zlin - Jablonec tgg gg 1,80
Ukupna kvota1,80

ČEŠKA, KUP - POLUFINALE

Utorak 17.4.
Slavija - Mlada Boleslav 2:0 (0:0)

Sreda
18.00: (3,50) Zlin (3,25) Jablonec (2,05)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjeZlinJablonecVukadin VukadinovićVladimir Jovović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara