""
""

SNAŽNA ODBRANA UTIŠALA VITORIJU: Zvezda u igri za TOP 16!

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.11.13. | 22:19

Čvrstom igrom u defanzivi Beograđani stigli do važne pobede u Vitoriji

Fernando Buesa Arena se utišala, jer Crvena zvezda se vratila u život! Crveno-beli su uspeli da konačno naplate tesne poraze u Areni i Pioniru i upišu prvenac u Evroligi, prvi put posle 14 godina! Iako su mnogi očekivali da će Laboral bez većih problema slaviti, četa Dejana Radonjića pokazala je zube španskom rivalu, odigrala jednu vrlo smirenu, jaku, dobru utakmicu, posebno u odbrani i sasvim zasluženo stigli do prve pobede - 73:63! Iako je utakmica u većem delu bila vrlo neizvesna, Beograđani su odigrali vrlo iskusno u ključnim momentima, koristili svaku priliku da kazne rivala i na kraju ostvarili ogroman uspeh usred Španije!

U timu Crvene zvezde Demarkus Nelson je ubacio čak 22 poena i sedam skokova, Blejk Šilb je dodao 18, Čarls Dženkins je ubacio deset, a Boban Marjanović devet poena. Na drugoj strani Milko Bjelica je postigao 14 poena, a David Jelinek 10.

Izabrane vesti

--------------------------------

LABORAL KUĆA – CRVENA ZVEZDA 63:73 (15:25, 17:6, 19:23, 12:19)

Dvorana: Fernando Buesa Arena
Gledalaca: 12.000
Sudije: Fernando Roha (POR), Spiros Gkontas (GRČ), Miroslav Tomov (BUG)

Laboral Kuća: Hodž 2, Jelinek 10, San Emeterio 7, Noćioni 8, Plajs 7, Kelati 4, Van Ostrum 5, Diop, Bjelica 14, Majnoldi 2, Kaukenas 4.

Crvena zvezda: Nelson 22, Blazič 2, Šilb 18, Radenović, Marjanović 7, Mitrović 8, Lazić, Simonović, Katić, Dženkins 12

--------------------------------

Crveno-beli su odlično odigrali u prvih 15 minuta, kada su imali čak i 12 poena prednosti, ali su lošom igrom u napadu dozvolili rivalu da se u potpunosti vrati u život, napravi seriju 13:0 i u samom finišu drugog kvartala prvi put došli do vođstva - 32:31. Odbrana je sasvim solidno funkcionisala tokom većeg dela prvog poluvremena, ali je klimava igra u napadu najviše doprinela da domaćin preuzme kontrolu na parketu.

Dobru rolu u prvom poluvremenu imao je je Demarkus Nelson, koji je ubacio osam poena, a u stopu ga je pratio Blejk Šilb sa sedam poena, dok je Boban Marjanović ubacio šest. Na drugoj strani David Jelinek je postigao šest poena, a Andres Noćioni pet. 

U prva četiri minuta nastavka Zvezda je uspevala da drži egal sa rivalom, iako je i dalje dosta škripalo u napadu. Razlika se dosta dugo vrtela između jednog i tri poena u korist domaćina, a onda je Nelson ubacio prvu trojku na meču za prvo vođstvo u drugom poluvremenu (42:40). Ipak, Bjelica je bio jako dobro raspoložen protiv svog bivšeg kluba, pa je vezanim poenima vodio svoj tim i brzo imao dvocifreni učinak. 

U narednim minutima nastavila se igra po sistemu "poen za poen". Oba tima su bila sigurna u svojim napadima, Plajs, Jelinek i Bjelica su predvodili Laboral, a Zvezdu BlažičŠilb i sjajni Dženkins, koji je vezao četiri poena u samom finišu deonice i crveno-belima doneo prednost od tri poena razlike - 54:51 pred početak poslednjih deset minuta. 

Na samom startu četvrte četvrtine Laboral je iskoristio protivnikovu nemoć u igri protiv zone 2-3, pa je serijom 4:0 preokrenuo rezultat. Nalet domaćina prekinuo je Nelson svojom drugom trojkom na meču, a nove poene San Emeterija anulirao je Šilb.

U trenucima kada se meč lomio bitnu ulogu imao je i mladi Mitrović, koji je prvo postigao poene za 61:58, a potom i uhvatio dve lopte u odbrani, od kojih jednu Šilb pretvorio u nove poene. Zvezda je ponovo zaigrala vrlo jaku odbranu, baš kao s početka utakmice, što crveno-belima donela pet poena prednosti dva i po minuta pre kraja utakmice - 65:60. Tu su se istakli Blažič Dženkins.

Laboral je ušao u seriju promašaja, Noćioni, Plajs, Bjelica, Jelinek i San Emeterio su bili neprecizni, što je najviše uticalo na pobedu.

Crvena zvezda je do kraja utakmice odigrala i više nego rutinski, iskoristila sve promašaje rivala i vrlo požrtvovanom igrom stigla do prvenca - 73:63.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Andres Noćioniblejk šilbČarls DženkinsFK Crvena zvezdaEvroligaEvropaKaha LaboralMilko BjelicaŠpanijaTibor Plajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara